logo UNIFORM
ozdobná linka UNIFORM
vydavatelství inzertních periodik
navštívených stránek: 30155253 | 2018
Katalog firem Uniform - reklamní banner

Vlastnoručně vyrobený dort snů pro vaše dítě? Žádný problém!

Vlastnoručně vyrobený dort snů pro vaše dítě? Žádný problém!Vlastnoručně vyrobený dort snů pro vaše dítě? Žádný problém!Vlastnoručně vyrobený dort snů pro vaše dítě? Žádný problém!Vlastnoručně vyrobený dort snů pro vaše dítě? Žádný problém!Vlastnoručně vyrobený dort snů pro vaše dítě? Žádný problém!

 

Blíží se narozeniny vašeho dítka? Není nic lepšího, než mu připravit vlastní narozeninový dort přesně dle jeho představ. Chcete-li se blýsknout jak před oslavencem, tak před přáteli a být IN, inspirujte se nápady a tipy ze Světa cukrářů, specialisty na pečení. Dobrý nápad totiž mnohdy předčí vrcholnou zručnost. K dokonalému výsledku vám pak snadno pomůžou vhodní pomocníci na pečení a dekoraci.

 

 

 

Pro malé i velké slečny – „Unicorn Cake“ (recept najdete na konci textu)

 

 

Barevný jednorožec je aktuálně velký fenomén a zával i do cukrařiny. Sklízí navíc ohlas nejen u menších dětí, ale také u odrostlejších oslavenců. Tato kouzelná mýtická bytost symbolizuje téměř ve všech kulturách čistotu a nevinnost a zároveň i odvahu a svobodu.

 

 

I když na první pohled tento dort vypadá složitě, příprava nemusí být náročná. „Využijete-li pár praktických pomůcek, nebude to nic těžkého. K jeho vytvoření je možné použít jakýkoli korpus a krém, dekorovat ho pak lze barevným fondánem nebo vhodným máslovým krémem. Na přípravu rohu a uší použijte modelovací hmotu, doporučujeme modelovat minimálně den předem, aby potom někde v chladnějším prostředí dekorace dostatečně ztvrdly. Obarvit je můžete zlatou potravinářskou gelovou barvou nebo sprejem. Prodávají se ale i cukrové modelovací hmoty i plně probarvené v celé barevní škále, včetně zlaté nebo stříbrné,“ vysvětluje Michal Kubíček, majitel cukrářského portálu Svět cukrářů. „Pokud si netroufáte dort potáhnout cukrovou hmotou – fondánem nebo marcipánem, pozor na použití krémů na smetanové bázi, mohly by cukrové dekorace rozmočit a roh jednorožce by pak mohl vypadat, jako šikmá věž v Pise,“ dodává s úsměvem Michal Kubíček.

 

 

K dozdobení pak už povolte uzdu fantazii – skvěle se hodí květiny z cukrové nebo bílkové hmoty, barevné sněhové pusinky nebo krémové detaily vytvořené vhodnou zdobicí, takzvanou trezírovací cukrářskou špičkou. Vše můžete nakonec umocnit jedlými třpytkami nebo třeba zlatými jedlými perličkami.

 

 

A pokud se nechcete pouštět přímo do dortu, trendy a na přípravu lehčí jsou také cupcaky s motivem jednorožce.

 

 

 

Co potřebujete? Dortový korpus, cukrovou modelovací hmotu fondán, máslový krém, potravinářské barvy dle vlastního vkusu, zdobení, třpytky atd. Skvělým tipem ke zdobení je jedlá barva ve spreji v tónech perleti nebo zlata, dodá dortu celkový lesk a luxus.

 

 

 

Dort s překvapením – hit, který milují děti po celém světě

 

 

Představte si, že oslavenec rozkrojí narozeninový dort a z něho se vysype hned celá hora překvapení. Jeho radost bude mnohonásobně větší. A jak toho docílit? Je to velmi snadné, stačí do korpusu dortu ještě před finálním dozdobením udělat doprostřed otvor a nasypat do něj sladkosti. Báječně se k tomu hodí například gumoví medvídci, lentilky nebo oblíbené čokoládové bonbóny. Závěrečné zdobení dortu opět záleží už jen na vaší fantazií. Velmi moderní je však tzv. ombré neboli duhové zdobení, které vykouzlíte díky dvoukomorovým špičkám a zdobicím pytlíkům raz dva a vždycky bude dobře vypadat.

 

 

 

Co potřebujete?

 

Dortový korpus, cukrovou modelovací hmotu nebo marcipán na modelování, máslový krém, trezírovací sáček a potravinářkou řezanou špičku, potravinářské barvy dle vlastního vkusu, barvu ve spreji, zdobení, třpytky, cukrové zdobení atd. 

 

 

 

Dort pro princezny a filmové motivy

 

 

Každá malá holka chce být princezna a kluk hrdina. Z modelovací hmoty se dá velmi snadno vyrobit dort tvaru korunky či zámku. „Pokud dort potahujete, stačí vám do zbytku fondánu přidat speciální prášek, zhutňovač tylose powder, který tak potahovací hmotu změní v modelovací,“ radí odborník ze Světa Cukrářů.

 

 

Díky speciálním 3D pečicím formám můžete snadno upéct i korpusy různých tvarů, například ve tvaru hradu, hlavy koníka nebo chaloupky. K dotvoření celého pohádkového příběhu se současně dobře hodí plastové pohádkové figurky, které po snězení dortu zůstanou oslavenci jako hračky na památku nezapomenutelné oslavy. „Jedlou figurku si u nás zákazník může nechat vytvořit přímo na míru podle svých požadavků.  Velký boom v současné době však znovu zažívají i jedlé papíry a zdobení motivy pohádkových a filmových postaviček. Díky kvalitní grafice jedlých papírů vypadá vše velmi efektně a dort tak snadno dotvoříte s minimem práce, nalepit dekoraci třeba na Marlenku jedlým lepidlem dokáže opravdu každý. Efektní tematický dort tak máte během pár minut,“ doplňuje Michal Kubíček, majitel cukrářského portálu Svět cukrářů.

 

 

 

Co potřebujete?
Dortový korpus, potahovací hmotu rolovaný fondán, hladítko – žehličku na marcipán, jedlý papír s vámi vybraným motivem, jedlé lepidlo nebo gel na ochranu a nalepení jedlého papíru.

 

 

 

Všechny pomůcky potřebné k vyhotovení dortu snů pro vaše dítě zakoupíte na www.svetcukraru.cz

 

 

 

O Světě cukrářů

Se Světem cukrářů se jakékoliv pečení jednoduše promění v umění, protože se správným vybavením je to zkrátka hračka. Vše potřebné pro všechny začátečníky i pokročilé je k dispozici v největším e-shopu na českém trhu Svět cukrářů, a to ať už se jedná o suroviny na výrobu, cukrářské či pekařské potřeby nebo doplňky ke stolování. Potěšit své blízké čerstvě upečenou kremrolí a doma připravenými makronkami nebylo nikdy snazší. Myslíme navíc i na ty, kteří shánějí suroviny bez lepku, AZO barviv nebo vyžadují suroviny bez geneticky modifikovaných surovin. To vše k výběru pohodlně na jednom místě.

 

 

 Recept - Dort jednorožec

 

Na uši a roh:

250 g modelovací hmoty na tvoření dekorací na dort (zakoupíte na svetcukraru.cz)

kukuřičný škrob (k poprášení)

vykrajovátka

špejle

ostrý nůž

zlatá barva ve spreji nebo gelová zlatá barva (zakoupíte na svetcukraru.cz)

štěteček

karton od vajíček

 

Na krém:

500 g másla

750 g moučkového cukru

8 lžic mascarpone

4 lžičky vanilkového extraktu

1 lžička soli

 

Na dort:

4 upečené a vychladlé korpusy

bílá gelová barva (zakoupíte na svetcukraru.cz)

růžová a Ivory gelová barva (zakoupíte na svetcukraru.cz)

černá gelová barva na oči (zakoupíte na svetcukraru.cz)

zdobicí cukrářské sáčky

zdobicí špička ve tvaru hvězdičky (řezaná)

zdobicí špička tenká hladká

posypky a kytičky, případně další dekorace – dle vlastní potřeby

cukrářská stěrka – hladítko/žehlička (pomůže vytvořit hladký povrch dortu)

 

  1. Uši a roh jednorožce si připravte ideálně několik dní předem, aby pořádně ztuhly. Poprašte si povrch kukuřičným škrobem a hmotu pořádně prohněťte, aby byla měkká a poddajná. Rozválejte hmotu na tloušťku asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vytvořte uši, měly by mít okolo 7 cm na výšku. Pak vezměte menší vykrajovátko, zhruba 5cm a vykrojte menší verzi oušek. Vnitřní menší ouško nabarvěte zlatou barvou. Až barva uschne, zadní stranu menších oušek trošku namočte vodou a přitiskněte je na větší ouška. Pak každé z nich uprostřed mírně ohněte, abyste jim dodali patřičný tvar. Odložte je například do kartonu od vajíček, aby mohla uschnout.
  2. Vezměte zbytek pasty a opět ji rozválejte, aby byla měkká. Vyválejte z ní dlouhý váleček s jedním tenčím koncem, kde bude vrcholek rohu. Špejli zapíchněte do podložky, například do kousku polystyrenu, aby držela vzpřímeně. Namočte špejli vodou a vezměte váleček pasty a opatrně špejli od spodu až nahoru omotejte tak, aby byla špejle skrytá. Vyjměte roh opatrně z podložky a vyválejte jej v kukuřičném škrobu. Pak roh na špejli opatrně lehce rozdělejte a vnitřní strany navlhčete, aby si po zatvrdnutí roh udržel svůj tvar. Umístěte jej zpět do podložky, nabarvěte zlatou gelovou barvou a nechte uschnout.
  3. Připravte si upečené a vychladlé korpusy. Doporučujeme rozměr korpusu 17 cm, protože jednorožec vypadá lépe, pokud je vyšší než širší. Nachystejte si máslový krém, kdy nejprve vyšleháme máslo dohladka, poté přesejeme moučkový cukr, přidáme mascarpone, vanilku a sůl. Šleháme nejprve na nižší otáčky a jakmile je cukr zapracovaný, otáčky zvýšíme a vyšleháme dohladka. Přidáme bílou gelovou barvu, abychom dosáhli krásného slonovinového efektu.
  4. Promažte korpusy krémem a poskládejte je na sebe. Poté celý dort pokryjte pouze tenkou vrstvou krému a dejte do ledničky uležet na 15 až 20 minut. Následně vyjměte z lednice a přidejte silnější vrstvu krému. Aby byl povrch krásně hladký, pomozte si cukrářskou stěrkou. Ještě pro větší efekt můžete celý dort postříkat perleťovou barvou ve spreji. Dort pak uložte zpět do lednice.
  5. Ze zbylého krému vytvoříme zdobení. Jednu lžíci si dejte bokem, zbytek rozdělte do tří nádob. Jednu porci krému necháme bílou, zbylé obarvíme gelovými barvami podle preference, například růžovou, ivory či modrou. Poté si krém rozdělte do zdobicích sáčků zakončených cukrářskými špičkami ve tvaru velké hvězdy. Krém, který jsme si nechali bokem, obarvíme černou gelovou barvou a dáme do sáčku s tenkou hladkou zdobicí špičkou.
  6. Dort vytáhněte z lednice a umístěte na něj roh a uši. Pak pomocí zdobicích sáčků vytvořte zdobení před rohem a ušima, které začnou vytvářet hřívu. Střídejte barvy, krém můžete vrstvit i na sebe, dodá to hezký prostorový efekt. Od uší postupujte dopředu, kde vytvoříte jednorožci ofinu a poté dozadu a na bok dortu dotvořte zbytek hřívy.
  7. Nakonec pomocí černého krému namalujte zepředu zavřené oči s řasami a celý dort nakonec dozdobte posypkami, třpytkami a kytičkami.

 
tisk/poslat emailem
Články k oboru
Katalog firem Uniform - reklamní banner
 
 
 
Spolupracujeme:
logo Pressweb logo Pořadatel veletrhů: ABF, a.s. logo Cestovatelé Lucie a Michal logo Divadlo Na Fidlovačce logo Cykloknihy logo peníze
logo Život dětem logo Nakladatelství Grada logo Terinvest logo Divadlo U 22