Na co si dát pozor při nákupu auta v autobazaru

Na co si dát pozor při nákupu auta v autobazaruNa co si dát pozor při nákupu auta v autobazaruNa co si dát pozor při nákupu auta v autobazaru

 

Kupujete auto v autobazaru? Jedním z mála pozitivních dopadů ekonomická krize jsou klesající ceny ojetých vozů, které nikdy nebyly tak nízké jako v současné době. Nabídka modelů a značek v autobazarech je nepřeberná a vybere si zde opravdu každý. Pokud zvažujete nákup zánovního vozu    můžete tak ušetřit značné finanční prostředky. Nejste odborníkem a znalcem automobilů a bojíte se rizika, že vyberete špatně? Při výběru vozu je určitě potřeba se věnovat některým rizikovým faktorům.

Zeptali jsme se odborníků

Zeptali jsme se firem, které obchodují s ojetými automobily, na jaká rizika by si měl dát kupující  zejména pozor. Jedním z tradičních českých autobazarů je autobazar AUTO DANTE, která má již 15 let zkušeností. Pro nás laiky jsme od odborníků z AUTO DANTE získali řadu neocenitelných rad. Co tedy v  AUTO DANTE  doporučují?

Dvakrát měř, jednou řež!

Protože nový automobil nekupujete každý den, je třeba vybírat důkladně a s rozmyslem. Při nákupu ojetého vozu víc než kdy jindy platí známé „dvakrát měř, jednou řež". Proto je důležité vybírat u solidních autobazarů, kde vám spolu s prodejem auta poskytnout i kvalitní servis. Kvalitním servisem se myslí široká škála služeb od poradenství, přes kompletní leasingové a úvěrové služby, až po úkony na dopravních inspektorátech. V autobazaru AUTO DANTE najdete spolehlivé a prověřené automobily známých značek, solidní ceny i profesionální servis.

dante

Jak rozpoznat stav vozu - karoserie

Správné posouzení stavu vozu je důležité nejen z hlediska bezpečného nákupu, ale také pro stanovení reálné ceny vozu. Prvním základním hlediskem je pečlivé posouzení stavu karoserie. Zde je potřeba se zaměřit na nepatrné rozdíly barevných odstínů částí karoserie, prach pod povrchovým lakem a různé šířky spár mezi karosériovými díly. Všechny tyto faktory ukazují, že jde o bourané vozidlo po nehodě. Dalším pro nás nežádoucím jevem je koroze, která se projevuje drobnými skvrnami nebo fleky. Při kontrole karoserie pak určitě nezapomeňte na podběhy, funkčnost dveří, zavírání zavazadlového a motorového prostoru.         

Jak rozpoznat stav vozu - interiér a technické součásti

V další části naší prověrky bychom se měli zaměřit na stav technických součástí, dílů, jízdní vlastnosti      a interiér. Podle interiéru vozidla nejen bezpečně poznáte jak se předcházející majitel o vozidlo staral, ale také zda stav jeho opotřebení odpovídá stavu tachometru.

Technickou prověrku zaměříme na únik kapalin, tlumiče, pneumatiky a uložení náprav. Stav tlumičů a kontrola výztuh v prostoru motoru, to vše má vliv na neporušené deformační zóny, sjíždění pneumatik, chování vozu v zatáčkách a účinnost brzd. Při testovací jízdě dobře poslouchejte, neboť klepání, nárazy či vibrace jsou signálem, že něco není v pořádku.

dante

Identifikátory vozidla

Kontrola identifikátorů vozidla je stejně důležitá jako kontrola technického stavu. V autobazaru AUTO DANTE všem kupujícím také doporučují seznámit se z historií vozidla. Zájemce by se měl zajímat o to, kdy auto bylo vyrobeno, kolik kilometrů ujelo, jak vůz navštěvoval servis případně i z jakého důvodu.

Zdroj:www.firmy-sobe.cz
Zdroj fota:www.auto-dante.cz


 

Partneři

© 2024 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů