České dráhy mají novou slevu pro rodiny

České dráhy mají novou slevu pro rodiny

 

 

České dráhy letos vedle tradiční Jízdenky na léto přicházejí i s rozšířením slevy pro rodiny nebo jiné skupiny s dětmi. 

 

Už od 1. června startuje Letní skupinová jízdenka, díky které mohou libovolný den v týdnu výhodněji cestovat skupiny až pěti cestujících. Jenom dva z nich mohoun být starší 15 let, nutně ale nemusí jít o rodinu. Podobnou jízdenku už České dráhy nabízí skupinám na víkendy. Letní variantu bude prodávat do konce srpna.

Kdo chce cestovat mezi různými regiony, může si Letní skupinovou jízdenku pořídit za 699 korun s platností pro celou republiku. O více jak polovinu levnější jsou varianty omezené jen na určitý region. Ceník vypadá takto:

  • celosíťová: 699 Kč
  • region Středočeský: 329 Kč
  • region Moravskoslezský: 289 Kč
  • regiony Pardubický a Olomoucký: 279 Kč
  • regiony Jihočeský a Královehradecký: 269 Kč
  • regiony Vysočina a Karlovarský: 239 Kč
  • regiony Liberecký a Zlínský: 229 Kč

Letní skupinová jízdenka bude v prodeji na všech pokladnách ČD, u vlakového personálu, v e-shopu ČD i v aplikaci Můj vlak

 
 

Jízdenka umožní neomezený počet jízd, je však omezená jen na druhou třídu. Při použití povinně místenkových vlaků, jako je například SC Pendolino, je potřeba dokoupit rezervaci. Platnost jízdenka je omezena na jeden kalendářní den (do půlnoci), nejde tedy o 24hodinovou platnost s možným přesahem do následujícího dne.

O letních prázdninách, tedy od začátku července do konce srpna, budou České dráhy znovu nabízet i tradiční Jízdenku na léto. Ta umožňuje za paušální cenu na jeden nebo dva týdny téměř neomezené cestování druhou třídou vlaků Českých drah. Nevýhodou je, že si k Jízdence na léto nelze rezervovat místenku zdarma, přestože při běžném nákupu jízdenky přes e-shop to České dráhy nabízejí. Zájemce o místenku si tedy musí připlatit, v některých spojích může být místenka i povinná.

Předprodej Jízdenky na léto začne 15. června. V nabídce jsou dvě opět základní varianty: týdenní jízdenka, která platí sedm dní po sobě s libovolným dnem začátku v červenci nebo srpnu, přijde na 790 Kč (pro majitele In karet nebo mezinárodních průkazů učitelů ITIC jen 690 Kč).  Čtrnáctidenní jízdenka přijde na 1190 korun (se slevou pro majitele zmíněných průkazů to dělá 990 Kč).

Žáci a studenti mohou letos po celé letní prázdniny, stejně jako senioři nad 65 let, cestovat se státní slevou 75 % z ceny základního jízdného. 

Zdroj: https://www.penize.cz/doprava/426839-ceske-drahy-maji-novou-slevu-pro-rodiny

Další články na: penize.cz

Zvýšení důchodů má zelenou. Spočítejte si, kolik dostanete

Na bitcoiny zapomeň. Banka zablokovala platbu

Nové limity pro okamžité platby. Naplno je využijí jen dvě banky

Státní podnik na věčné časy (a nikdy jinak). Česká pošta je černou dírou na peníze

Naočkován v cizině? Nezájem. Lenost českých byrokratů dělá z lidí druhořadé občany


 

Partneři

© 2024 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů