Hutní materiál jsou trubky, plechy, profily i betonářská ocel

Hutní materiál jsou trubky, plechy, profily i betonářská ocel

 

Hutní materiál jsou trubky, plechy, profilová ocel, jakly a také betonářská ocel. Trubky slouží zejména pro vedení vody, páry, ropných produktů a chemických roztoků, ale také jako konstrukční materiál ve strojírenství, stavebnictví a zemědělství. Vyrábějí se různými technologiemi ve válcovnách, které ovlivňují jejich konečné využití. Dělí se na bezešvé a svařované. Bezešvé trubky jsou dražší, ale uplatní se zejména v hydraulických a pneumatických rozvodech a zařízením. Plechy se využívají při opláštění staveb, strojů a zařízení, jako střešní krytina, vyrábějí se z nich schody a plošiny, uplatní se v karosářském průmyslu.

Hutní materiál se uplatní při výrobě velkých i malých konstrukcí

Hutní materiál je také profilová ocel. Slouží jako podpěrné sloupy u velkých i malých konstrukcí, nebo jako nosníky. Její výhodou je velká nosnost při malém prostorovém objemu. Podívejte se na stará skladiště z doby, kdy se pro nosné sloupy využívala pouze cihla. Vidíte hodně stěn a sloupů, ale málo prostoru pro ukládání. Manipulaci s materiálem či zbožím v současných skladech z ocelových konstrukcí nekomplikují prakticky žádné sloupy. Hutní materiál jsou také jakly, což jsou uzavřené ocelové profily.

Železobeton? To je spojení betonu a ocele

Hutní materiál a stavebnictví? Toto spojení je velmi časté zejména díky betonářské oceli. Ta vytvořila z betonu železobeton, který nastartoval výstavbu mrakodrapů a největších vodních přehrad. Ocel má v betonu mimořádnou funkci. Beton, který je velmi odolný vůči tlaku, praská při působení i nízkých tažných sil. Odolnost vůči nim mu dodá až ocel. Navíc mají podobné teplotní vlastnosti, takže na teplo i zimu reagují prakticky stejně. Z betonářské oceli se svařují konstrukce, které se pak prolévají betonem. Při výrobě železobetonových desek se používají kari sítě s ocelovými dráty až centimetr silnými.

Zdroj:https://www.pressweb.cz


 

Partneři

© 2024 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů