Recepty mezinárodní kuchyně

Recepty mezinárodní kuchyně

 

Poradenské centrum Výživa dětí připravilo pro ty z vás, kteří se chystají na dovolenou do zahraničí zajímavé tipy, jak se stravovat, ale také varování, jakým potravinám se v zahraničí vyhnout, zejména s dětmi. .

Pokud zůstáváte doma, připravilo pro vás Poradenské centrum Výživa dětí (www.vyzivade­ti.cz) několik receptů, a tak si můžete některé exotické jídlo alespoň zkusit sami uvařit:

Asijská kuchyně
Tom Yam Kai (s kuřecím masem)

Suroviny na 2 porce:

•4 dcl kuřecího vývaru
•4 stébla citronové trávy
•kůra z jedné limetky
•1 větší šalotka
Vše uvedeme do varu a necháme několik minut povařit.

Pak postupně přidávat:

•150 g krevet nebo 200 g kuřecího masa
•cca 4 lžíce limetové šťávy
•cca 2 lžíce Rybí omáčky
•4 žampiony (nakrájené nahrubo)
•cca 2 lžíce cukru krupice
•koriandr nebo listová petržel
•cherry rajče - přidat do talíře při servírování
Katalog bylinek a koření: Koriandr
.Arabská kuchyně
Jehněčí kebab s tabouleh salátem

Suroviny na 2 porce:

•300 g mletého jehněčího
•sůl, pepř, citrónová šťáva
Mleté maso ochutíme a tvarujeme malé šišky, které napichujeme na špíz a grilujeme dozlatova z obou stran.

Suroviny na 2 porce salátu:

•200 g kuskusu
•100 g cherry rajčátek
•listová petržel
•sůl, pepř,olivový olej
•citrónová šťáva
Rajčátka nakrájíme na kostičky a smícháme s kuskusem a sekanou petrželí. Ochutíme soli, pepřem, přidáme olej a dle chuti dokyselíme. Podáváme vychlazené.

Evropa
Itálie

Špagety s krůtími jatýrky

Suroviny na 2 porce:

•200 g špaget
•200 g krůtích jatýrek
•1 menší šalotka
•1 dcl zeleninového vývaru
•100 g margarínu
•4 lžíce strouhaného parmezánu
•lístky čerstvé bazalky
•4 cherry rajčátka
Na margarínu orestujeme šalotku, přidáme jatýrka, opečeme, lehce ochutíme solí, přidáme vývar, necháme prohřát a zahustíme lehkým vmíchaní margarínu, přidáme parmezán a do této směsi vložíme uvařené špagety. Při podávání zdobíme lístky bazalky a cherry rajčátky.

Francie

Bageta plněná tvarohovým sýrem a krůtí šunkou

Suroviny na 2 porce:

•1 velká světlá francouzská bageta
•100 g krůtí šunky
•1 kvalitní sýr typu žervé
•50 g margarínu (například Rama)
•2 rajčátka
•1 salátová okurka
•4 ředkvičky
•1 malý ledový salát
Bagetu necháme v troubě čerstvě rozpéct. Poté jí podélně prořízneme a potřeme margarínem a sýrem. Proložíme krájenou zeleninu a navrch dáme plátky pečené šunky. Přiklopíme druhým dílem bagety a rozdělíme na dvě poloviny.

Řecko

Telecí moussaka

Suroviny na 2 porce:

•300 g mletého telecího masa
•200 g loupaných rajčat v plechovce
•1 cibule
•4 čerstvá rajčata
•1 masitý lilek
•olivový olej, sůl, pepř
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, ochutíme soli a pepřem.Přidáme rajčata a lehce podusíme. Lilek nakrájíme na plátky a ty jednotlivě opečeme na oleji. Do zapékací misky vložíme vrstvu mletého masa a střídavě prokládáme opečenými plátky lilku a rajčat. Vrchní vrstva musí být maso. Podáváme s vařenými bramborami.

Zdroj:tisková zpráva na: http://www.vitalia.cz


 

© 2023 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů