Archiv článků
Dužinky: nové krekry a sušenky bez plýtvání
V jedinečném projektu se spojila Biopekárna Zemanka a značka UGO a představují zcela novou řadu cirkulárních sušenek a krekrů s názvem Dužinky. Najdete v ní hned čtyři nové produkty – řepné, mrkvové, řepno-mrkvové krekry a ...Zmrzlina, ice drink nebo smoothie bowl ... skvěle osvěží a snadno je připravíte doma
Léto je tady a vy přemýšlíte, čím se v tom horkém počasí osvěžit? Vsaďte na snadné recepty, kterými potěšíte vaše chuťové buňky kdekoli a kdykoli. S přípravou všech vám navíc pomohou vychytávka od české značky Concept, které ...BB Centrum rozšiřuje nabídku restaurací o moderní vietnamskou kuchyni
Na Náměstí Brumlovka v budově Beta, patřící Passerinvest Group, v pražském BB Centru otevírá nová restaurace Dian nabízející speciality vietnamské kuchyně. Nabídka gastronomických zážitků ve zdejší v lokalitě se díky tomu ...Sušenky bez obalu? Trend, který začíná být standardem
Do obchodu s vlastním znovupoužitelným pytlíkem na ovoce, online nakoupíme oříšky, čočku i mouku v zálohovaných obalech. Bezobalové nakupování je u nás zkrátka trend, který se ze specializovaných bezobalových obchodů rozšiřuje dál. Jde ...V Tanzanii se úspěšně rozjel český projekt na výrobu kukuřičné mouky
Produkty z kukuřičné mouky jsou nejběžnějším pokrmem v celé východní Africe, navíc dostupné pro všechny vrstvy obyvatelstva. Vzhledem k příznivým podmínkám pro pěstování kukuřice v Tanzanii se zde česká společnost Kotiš s.r.o. ...Skořice zahřeje po těle i na duši, stejně jako nové sušenky od Zemanky
Biopekárna Zemanka zařadila do své nabídky novinku, která rozproudí nejen vaše chuťové buňky. Skořicové hrudky vám připomenou, že stačí spojit pár poctivých ingrediencí a vznikne dobrota jako od maminky. Základ tvoří kvalitní ...V Tanzanii se úspěšně rozjel český projekt na výrobu kukuřičné mouky
Produkty z kukuřičné mouky jsou nejběžnějším pokrmem v celé východní Africe, navíc dostupné pro všechny vrstvy obyvatelstva. Vzhledem k příznivým podmínkám pro pěstování kukuřice v Tanzanii se zde česká společnost Kotiš s.r.o. rozhodla ...Rady a doporučení k výživě během karantény
V důsledku přísných opatření vlády s cílem zamezení šíření COVID-19 se v karanténě ocitli jak lidé zdraví, tak ti, kteří vykazují příznaky akutního respiračního onemocnění. Provoz restaurací je ...Projekt .pepper..field pomáhající pěstitelům kampotského pepře a podpořený ČRA získal uznání Ministerstva obchodu Kambodže
Koncem listopadu předala česká firma Cambodian v Kambodži deset českých vakuovacích zařízení drobným pěstitelům kampotského pepře, od nichž koření vykupuje v rámci projektu .pepper..field, podpořeným Programem B2B České rozvojové agentury. ...Nová aplikace poradí, kam s použitými kávovými kapslemi
Odevzdat použité hliníkové kapsle od kávy tak, aby z nich vzniklo něco nového, např. jízdní kolo či designový nožík? Ano, i to umožňuje nově odpadová aplikace „Kam s ním“. V mapě na www.KAMsNIM.cz totiž naleznete mimo ...3GEMA 25: Gastronomie směřuje ke zdravé stravě
Před třiceti lety jsme byli zvyklí na různé univerzální ...Sage představuje domácí pec na pizzu
Prémiová značka domácích spotřebičů Sage uvádí ...Letní vaření a zpracování ovoce klepe na dveře
Čas grilování, teplých letních dní a večerů, ale také hub a spousty ovoce a zeleniny se už kvapem blíží. Kromě vás by na něj měla být připravena i vaše kuchyň, protože čím lepší příprava, tím lepší (a v tomto případě i ...Jak v zimě získat potřebnou dávku vitamínů
Nastala zima a s ní i čas odlivu vitamínů, minerálů a stopových prvků z našeho těla. Daleko méně než v teplých měsících jíme zeleninu a ovoce a když se k tomu přidá ještě vyšší možnost tu a tam chytnout nějakou tu ...Správně sestavené saláty vydatně zasytí i v zimě, potvrzuje to nová „zimní řada“ Fit Calories
Chceme-li se zdržet zásad zdravého a vyváženého stravování, je třeba saláty zařadit do jídelníčku i na podzim a v zimě. A i když se to může na první pohled zdát jako obtížný úkol, jednoduše stačí složení ingrediencí ...Pravá zimní atmosféra? Jedině s „hotdrinkem“ v ruce. Bageterie Boulevard na promrzlé dny připravila 3 novinky
Češi jednoznačně milují předvánoční čas provoněný teplými nápoji. Neodolatelnou atmosféru plnou vůni a koření však můžete nasávat už teď. Bageterie Boulevard totiž právě odstartovala rovnou 3 nové horké nápoje, které nejen ...První vlastní aplikace české značky elektrospotřebičů je na světě
Zbrusu novou a vůbec první unikátní aplikaci pro mobilní telefony a tablety s názvem „Concept Vaření“ u nás spustila česká značka elektrospotřebičů Concept. Stáhnout ji lze zcela zdarma, a to jak na ...Madeirou inspirované Assado
To je ráj na zemi, který lze ochutnat i v Bageterii Boulevard Limitovaná edice Bageterie Boulevard Specialité du Chef tentokrát přišla s něčím opravdu mimořádným. Šéfkuchař João ...Za poklady portugalské kuchyně nově do Bageterie Boulevard
Portugalská kuchyně je rozmanitá a nabízí harmonické propojení vlivů mnoha kultur. A právě proto k ní chová velkou náklonnost i šéfkuchař pražské restaurace a tapas baru Oliveira João Baptista, autor nového ...Sužuje vás kocovina? Zachrání vás pomelo!
K těm nejoblíbenějším druhům tropického ovoce patří například zázračné kaki nebo třeba granátové jablíčko či fíky. Mnozí z nás milují i pomelo, což je nejen smršť vitaminů, ale taky nám pomáhá při kocovině. Věděli jste to? ...Sladkosti bez výčitek? S těmito rozhodně nezhřešíte
Pokud jste po kaloricky náročných Vánocích vstoupili do nového roku s předsevzetím, že na sladké se ani nepodíváte, nyní už jistě tušíte, že takový stav není dlouhodobě udržitelný. Sladkosti si i tak dopřát rozhodně můžeme, ...Royal Oporto: proslulá portská vína od Real Companhia Velha
Společnost Global Wines , přední český dovoze a prodejce vín, představuje jednu z vlajkových ...Diabetici mají první síť restaurací, kde se mohou najíst bez obav
Diabetici v Česku budou mít od prosince o něco jednodušší život při návštěvách restaurací. Síť restaurací Bageterie Boulevard na svých 37 pobočkách nabídne lidem s cukrovkou vhodné menu. Pacientům tak odpadnou rizika, která ...Víte, jakou vodu si dát k vínu? Nevhodný výběr může pokazit chuť vína
Víno a voda je osvědčená kombinace, která nikoho nepřekvapí. Věděli jste ale, že voda se v chutích liší stejně jako víno, a dokáže proto umocnit, případně pokazit ...Víno se šroubovacím uzávěrem nemůže být kvalitní? Omyl
Mýty o nekvalitních šroubovacích zátkách se v poslední době stávají minulostí. Zákazníci se totiž v praxi běžně setkávají s tím, že i víno se šroubovacím či umělohmotným uzávěrem nemusí patřit ...Připravte se na Vánoce včas! Kdy co péct a jaké pomocníky vybrat?
Pečení cukroví je v Česku jednou z velkých vánočních tradic. Stihnout však 10 druhů během jednoho víkendu týden před svátky je nemožné, proto je důležité si vše předem dobře naplánovat. Některé druhy cukroví ...Nebojte se duchů a pojďte péct! Halloween už klepe na dveře
Vydlabané dýně, strašidelné postavy a spousta svíček – přesně to se většině z nás vybaví, když si vzpomeneme na americký svátek konající se každoročně poslední říjnový den. Halloween totiž stále víc proniká i do našich ...Muffin, cupcake či donut. Který je váš favorit?
Sladkost v ozdobném košíčku, malý roztomilý dortík nebo koblížek s dírou uprostřed a barevnou polevou, to jsou sladké hity současnosti, které na nás číhají na každém kroku. Na druhou stranu jejich nepříliš česky znějící názvy mohou ...Tartaletky s citronovým krémem a sněhovými pusinkami
Suroviny (na 8 ks) 250 g hladké mouky 125 g mletých mandlí 100 g moučkového cukru 1 lžička ...Svatební dorty ve stylu jemných krajek i zlatého luxusu
Málokterá svatba se obejde bez svatebního dortu, ať už nastávající novomanželé plánují malou a klidnou slavnost, nebo naopak okázalou party. Už víte, co je letos IN? Důležitý je nejen chuťový požitek, ale i vzhled dortu, který by měl ...Okořeňte si život indickou kuchyní. Co se skrývá za tajemstvím indických pokrmů, a které byste rozhodně měli ochutnat?
Indická kuchyně se u nás stává stále populárnější, a to především díky svým jedinečným chutím a ingrediencím. Hlavní složkou téměř všech ...Snídaňové novinky vtrhly do Bageterie Boulevard společně s jarem. Nenechte si je ujít a vyzkoušejte je!
A stejně jako jaro jsou i tyhle delikátní snídaňové novinky plné chutí, vůní, vitamínů i barev. V Bageterii Boulevard přesně vědí, že snídaně je základ dne a o tom vás přesvědčí hned první novinka – čerstvě připravená Vaječná ...Vlastnoručně vyrobený dort snů pro vaše dítě? Žádný problém!
Blíží se narozeniny vašeho dítka? Není nic lepšího, než mu připravit vlastní narozeninový dort přesně dle jeho představ. Chcete-li se blýsknout jak před oslavencem, tak před přáteli a být IN, inspirujte se nápady a tipy ze Světa cukrářů, ...Jak vybrat kuřecí maso? Poradíme v 10 krocích!
Kuřecí maso patří mezi základní potraviny a jeho obliba v České republice, Evropě i ve světě stále roste. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, má nízkou energetickou hodnotu a velké oblibě se těší i díky své variabilitě v kuchyni. Víte ale, jak ...Naučte se pít kávu jako Italové
Směs z rodinné pražírny z Neapole nyní exkluzivně v Bageterii Boulevard Italové jsou mistři nejen v pití kávy, ale také v její přípravě. Není se tedy čemu divit, ...Lokální potraviny jsou zatím spíše zpestřením než běžnou součástí jídelníčku
Téměř polovina českých zákazníků nakupuje lokální potraviny alespoň jednou v měsíci. Jen každý desátý za ně však měsíčně utratí více než tisíc korun. Ukazuje to nový spotřebitelský průzkum Asociace regionálních značek ...Fernet a Becherovka mají konkurenci. V Benátkách nad Jizerou se začala vařit Zubrovina
Rodina tradičních českých alkoholických nápojů, jako je Fernet, Becherovka nebo Stará Myslivecká, má nový přírůstek. V Benátkách nad Jizerou se začala vařit Zubrovina. Pro vznik nápoje byla přitom inspirací rezervace se zubry, která nedaleko ...Bagety vytlačily klasické české chlebíčky, které pomalu končí
Málokdo by si ještě nedávno dokázal představit pracovní porady bez tradičních českých chlebíčků či koblih, jejich éra už ale pomalu končí. Vytlačuje je jiný typ občerstvení, který jde s dobou a reflektuje požadavky klientů na ...Lehké a zdravé svačiny na piknik, do školy i do práce
Do práce, na výlet nebo do školy – zabalit si s sebou vydatnou svačinku přijde vhod. Proto vám přinášíme několik zaručených tipů, jak uspokojivě zaženete menší i větší hlad. Recepty připravil šéfkuchař a restauratér, rodilý Ital, ...Grilovat chutně i zdravě? Víme, jak na to
Grilování na kameni není žádná novinka. Už naši starověcí předkové si rádi vychutnávali maso připravené na rozžhavených lávových kamenech. Dnes se čím dál tím víc zajímáme o naše zdraví a jak ho ovlivňuje to, co jíme. I proto si ...vloženo 24.04.2017
Citrusy aneb nastartujte své tělo na jaro s vitaminy a minerály z přírodních zdrojů
Bez dostatečného množství čerstvě vymačkané šťávy z pomerančů či grepů si neumíme představit pořádnou snídani. Citrusové plody jsou nedílnou součástí většiny nejznámějších koktejlů, domácí limonády by bez nich ztratily glanc a kachna na ...vloženo 22.02.2017
Sladce nejen na Valentýna.
Francouzské mámení nově v Bageterii Boulevard Čokolády nikdy není dost v jakékoli podobě. Moc dobře to ví i řetězec Bageterie Boulevard, ...vloženo 10.01.2017
Kdysi nepopulární červená řepa opět na výsluní. Kdysi nepopulární červená řepa opět na výsluní. Nebojí se jí ani fastfoody a nabízí zdravé alternativy rychlého oběda
Nebojí se jí ani fastfoody a nabízí zdravé alternativy rychlého oběda Nevídaný comeback zažívá na našich talířích červená řepa, která se stala neblaze proslulou především kvůli českým školním jídelnám. Přitom se jedná o potravinu ...vloženo 13.12.2016
Bramborové knedlíky plněné švestkami
POSTUP 30 minut jednoduchá příprava 4 porce 50 až 100 Kč 1 Uvaříme si brambory doměkka, poté je oloupeme a ...vloženo 10.08.2016
Grilované kuřecí špízy
SUROVINY 4 kuřecí prsa 1 červená paprika 1 žlutá paprika 1 cuketa 6 lžic olivového oleje 3 stroužky česneku pepř ...vloženo 03.08.2016
Smoothie, juice, marmeládu, studený dezert či zmrzlinu už nekupujte, vyrobíte si je hravě doma.
Zdravě, daleko levněji a v jednom přístroji! Zdravý životní styl a strava jsou velmi populární téma. Jak by také ne! Vždyť obojí se výrazně odráží nejenom na našem vzhledu, ale také na tom, jak se cítíme a jaká je ...vloženo 25.07.2016
Vychutnejte si léto s domácími ice drinky!
Léto je v plném proudu a vy se chcete zdravě a rychle zchladit? Vsaďte na poctivé ledové domácí limonády, které jsou hitem právě v období horkých měsíců! Dnes už existují i rychlá občerstvení, ve kterých dostanete limonádu či sorbet z čerstvého ...vloženo 02.06.2016
Hubneme do plavek - tipy na zdravé a rychlé stravování
O zdravém životním stylu se dnes často mluví, ale v realitě pracovního dne většinou na dodržování naplánovaného jídelníčku není čas. Rozhodně vás to ale nemusí stresovat, v dnešní době možností, jak zdravě a rychle jíst, stále přibývá. A pokud ...vloženo 19.05.2016
Kuře na paprice podle tradičního receptu
POSTUP 45 minut středně složitá příprava 4 porce 100 až 150 Kč SUROVINY 2 kuřecí stehna 4 kuřecí paličky 40 g ...vloženo 01.03.2016
Asijské nudle s vepřovými nudličkami
POSTUP 35 minut jednoduchá příprava 4 porce 100 až 150 Kč 1 Vepřové maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme a opepříme. Vajíčko smícháme ...vloženo 03.02.2016
Lososové rolky s jemnou náplní a rukolou
POSTUP 15 minut jednoduchá příprava 4 porce 50 až 100 Kč 1 ...vloženo 28.12.2015
Dopřejte si kokosovou vodu, přináší mnoho výhod!
Už jste slyšeli o kokosové vodě? Mezi lidmi je stále oblíbenější a není se čemu divit. Přináší totiž mnoho výhod a navíc zkrátka skvěle chutná. Kokosová voda je na sto procent čistá a bez tuků, přidaných cukrů, sladidel či konzervantů. Neobsahuje ...vloženo 06.10.2015
Vepřové maso á la rillettes
POSTUP 500 minut středně složitá příprava 6 porcí nad 150 Kč 1. Veškeré maso ...vloženo 02.07.2015
Červené víno, mocné afrodiziakum
Již po staletí muži marně hledají afrodiziakum, které by dokázalo, aby jim ženy samy padaly do náruče. A přitom ho paradoxně měli po celá staletí přímo pod nosem. Podle nejnovějších vědeckých studií ženské libido mocně reaguje na ...vloženo 15.06.2015
Lahodné slavností menu, které zvládnou i začátečníci
Určitě jste už i vy minimálně jednou v životě slyšeli, že láska prochází žaludkem. Věřte, že na tomto pořekadle je něco pravdy. Vždyť bylo dokázáno, že některé druhy jídel působí jako afrodiziakum, umí zlepšit náladu apod. Chcete ...vloženo 27.05.2015
Kvetoucí čaj
Očekáváte vzácnou návštěvu a chtěli byste jí připravit něco neobvyklého, nebo si chcete jen zpříjemnit povídání s kamarádkou? Zkuste je pohostit originálním nevšedním nápojem, tedy kvetoucím čajem, který v České republice zatím není moc ...vloženo 21.05.2015
V čem vynikají kubánské rumy?
Není alkohol, jako alkohol. Každý, kdo se v tom jen trochu vyzná, ví, že jsou v něm velké rozdílnosti. Pít nekvalitní alkohol se určitě minimálně po zdravotní stránce nevyplácí. Pokud vám není jedno, co pijete, možná vám ...vloženo 17.03.2015
Jediný původní český sýr si zaslouží své muzeum
V Lošticích najdete nejen výrobnu Olomouckých tvarůžků, nachází se zde i muzeum tohoto typicky českého sýru. Muzeum významně přispívá k jeho popularizaci. V roce 1994 bylo v místě původní výrobny otevřeno Muzeum ...vloženo 13.03.2015
V Česku vzniká originální foodblog s cizokrajnými recepty a lidským příběhem
Nový foodblog, který se zaměřuje na netradiční recepty z různých zemí světa, představuje nejen kulinářské speciality, ale také příběhy cizinců, z jejichž země pokrmy pochází. Vedle receptů na neobvyklá jídla jako je ghanský vývar od kosti nebo ...vloženo 26.02.2015
Medvědí krev - vychutnejte si lahodné víno pokaždé jinak
Medvědí krev je proslulé bulharské víno, které má specifickou chuť. Toto víno je možné buď milovat, nebo na něj zanevřít. Ten, kdo odhalí tajemství chuti Bulharského vína, si ho může užít hned v několika různých ...vloženo 02.02.2015
Vyzkoušejte nejstarší recepty na ledové čaje
Ledové čaje, kdo by je dnes neznal. V horkých letních dnech přijdou k chuti. Nejsou přeslazené a díky své jemné ovocné chuti a příjemné teplotě dokonale osvěží. Kde mají své kořeny a liší se první recepty od těch, které známe? ...vloženo 05.01.2015
Začaly „České Vánoce“. Soutěž s Ministerstvem zemědělství a s kvalitními potravinami
Od 27.10. se lidé mohou zapojit do spotřebitelské soutěže „České Vánoce", kterou připravilo Ministerstvo zemědělství. Hlavní výhrou je osobní automobil Škoda Rapid Spaceback, ale celkem se bude soutěžit o 50 tisíc různých cen. Smyslem ...vloženo 20.11.2014
Planetární systém míchání je u kuchyňských robotů hitem
Od října přináší na trh česká značka elektrospotřebičů Concept dva nové revoluční modely multifunkčních kuchyňských robotůConcept MOMENTO.Jejich předností je nový planetární systém míchání. Díky této funkci se metla otáčí jak kolem své osy, ...vloženo 03.10.2014
dTest: Listová těsta - chlazená jsou lepší
Příprava domácího listového těsta je časově náročná, proto řada lidí spoléhá na hotové těsto z obchodu. Jaká je jeho kvalita? Spotřebitelský časopis dTest nechal otestovat 19 chlazených i mražených listových těst a zjistil, že vyhovující. Některá ...vloženo 15.09.2014
Muzeum gastronomie v Praze slaví roční výročí svého otevření
Muzeum gastronomie v Praze slaví roční výročí svého otevření První muzeum svého druhu nejen v Česku, Muzeum gastronomie, oslavilo první výročí. Unikátní expozice provádí návštěvníky dějinami ...vloženo 02.09.2014
Ochutnejte sušená rajčata - hodí se nejen do italské kuchyně
Rajčata , která mnohdy zakoupíte v obchodech, jsou málo sladká a ne příliš dobrá. Vyzkoušejte proto sušená rajčata, která můžete přidávat do všech možných pokrmů. Hodí se například na těstoviny, na pizzu, do rizota i třeba do různých ...vloženo 10.07.2014
Grilování, pikniky, výlety nebo zahradní párty ... aneb když chceme jíst venku
Jaro, krásné počasí, doba výletů, pikniků, grilování a vůbec příjemného pobytu v přírodě, to láká snad každého z nás. No a my přinášíme několik tipů na šikovné pomocníky, kteří se při těchto činnostech a přípravě pokrmů určitě budou ...vloženo 11.06.2014
Češi si oblíbili vzácnější odrůdy vína. Zájem o Merlot vzrostl o 23 %
V České republice se z pití vína stává módní trend. Přibývá totiž konzumentů, kteří si víno vybírají nejen podle barvy a ceny, ale i podle původu, odrůdy nebo chuti. Příkladem toho je obliba modré odrůdy Merlot, která meziročně vzrostla téměř o ...vloženo 28.03.2014
Jak na Italské espresso...?
Kávový nápoj s názvem espresso je původem z Itálie. Pojem espresso v italštině znamená spěšný či na vyžádání. Italské espresso je vytvořeno během velmi krátké doby protékáním vody pod určitým tlakem. Espresso se připravuje až po objednání, rychle ...vloženo 21.03.2014
Jaký čaj máte nejraději vy?
Všechny pravé čaje (mimo bylinných a ovocných odvarů) pocházejí z jednoho druhu rostlin - čajovník čínský (Camelia sinensis). Různé typy čajů se liší zejména stupněm fermentace. Základní typy čajů ...vloženo 25.02.2014
Těstoviny s uzeným pstruhem a koprem
Tento lehký těstovinový pokrm se dá připravit také z nakládaného tuňáka nebo lososa. Porce: 4 Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 12 - 15 minut Suroviny: ...vloženo 05.02.2014
Salát z červené cibule s kmínem
Kmín a máta dodávají tomuto osvěžujícímu salátu chuť Středního východu. Vyberte menší pomeranče bez jader. 6 PORCÍ: 6 pomerančů 2 červené ...vloženo 03.01.2014
Francouzská vs italská vína, čím se liší?
Patří mezi nejčastěji prodávaná vína, jsou suchá i polosuchá, červená či bílá, stejně se liší, jak je to možné a vlastně čím? Mnohé zdroje uvádějí, že francouzská vína jsou novější a jemnější, proč? ...vloženo 14.10.2013
Zmrzlina a jak na ni
Dnes přinášíme tři recepty na zmrzlinu podle nejslavnějších šéfkuchařů. Nechte se inspirovat mistry jako je Gordon Ramsay, Jamie Oliver nebo Zdeněk Pohlreich. Mražený parfait podle Zdeňka Pohlreicha ...vloženo 26.09.2013
Víno zdraví prospěšné
To že má víno léčivé účinky netřeba připomínat, avšak za zmínku stojí nedávno prováděná studie, která potvrzuje, že lidé, kteří pijí víno v přiměřeném množství žijí zdravěji než ostatní. Francouzská kultura ...vloženo 12.09.2013
Kdo nejí, nežije!
Může to znít jako přehnanost, nicméně je to prostý fakt. Trápíte se hladověním a dodržováním diety? Věřte, že Vaše tělo trpí a můžete si být jisti, že to bude mít opačný efekt, než který požadujete! Drtivá většina ...vloženo 08.08.2013
Kuskus a cizrna do vaší kuchyně
Obiloviny a luštěniny by měly být nedílnou součástí každého jídelníčku, jelikož patří mezi zdroje komplexních sacharidů. Právě mezi obiloviny se řadí v posledních letech velmi oblíbený kuskus. Jedná se o potravinu vyrobenou z pšenice - běžné, ...vloženo 14.05.2013
Kokosová voda
Kokosová voda je zcela přírodní osvěžující čirý nápoj z mladých kokosových ořechů bez jakýchkoli konzervační látek. Dokonale hydratuje tělo a je zdrojem důležitých minerálů a vitamínů. Kokosová voda je přírodním ...vloženo 25.04.2013
Potvrzeno: Drtivou většinu Čechů biopotraviny nezklamaly
Poslední výzkumy ukazují, že biopotraviny jsou pro obyvatele České republiky zárukou kvality. V průzkumu renomované poradenské společnosti KPMG 98 % dotázaných uvedlo, že nemají s biopotravinami negativní zkušenost. Ukázalo se, že biopotraviny v České ...vloženo 10.04.2013
Vlastnosti, podle kterých pozná kvalitní a chutné víno i laik
V současné době je na trhu k dostání celá řada vín. Liší se nejen barvou, ale také například přívlastkem, ročníkem, cenou či zemí výroby. Poznat chutné a kvalitní víno od toho méně kvalitního tak není vůbec snadné. Představíme vám 5 parametrů, ...vloženo 02.04.2013
Nejlepší Pálava
Zlatožlutá Pálava je moštová odrůda vinné révy, která je určená k výrobě bílých vín. Vznikla křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Málokdo však ví, že odrůda byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou, který její šlechtění započal ...vloženo 06.03.2013
2. ročník Špilberk Food Festivalu klepe na dveře
10. - 12. 5. 2013 Hrad Špilberk S příchodem jara se v nejvýznamnější brněnské historické památce uskuteční druhý ročník akce Špilberk Food Festival. Po úspěšném absolvování prvního ročníku opět ...vloženo 28.02.2013
Sekaná z kuřete a žampionů
Lehký nízkokalorický pokrm Porce: 4 Doba přípravy. 15 minut Doba pečení: 35-40 minut 2 nakrájené šalotky 180 g žampionů 3 lžíce kuřecího vývaru 2 nakrájená kuřecí ...vloženo 28.01.2013
Sýrový koláč s jablky a zázvorem
Slupka dodává jablkům vlákninu; hladší těsto získáme, jestliže jablka oloupeme. Porce: 6 Doba přípravy: 20 minut 180 g rozmačkaných zázvorových sušenek 4 lžíce nízkotučného ...vloženo 11.01.2013
Kde hledat kvalitu ve víně
Pokud se ptáte, stejně jako já, čeho se nám v této nelehké době nedostává nejvíce, odpověď dlouho hledat nemusíme. Je to kvalita. Stále se sice dá koupit takřka všechno, ale ...vloženo 19.11.2012
Co potřebujete pro zdravé vaření?
Máte radi zdravé pokrmy? Chtěli byste připravovat i u vás doma? Tak to vám doporučujeme pánve s keramickým povrchem, se kterou budete potřebovat jen minimu tuku při vaření. Prohlédněte si proto eshop.lafamilia.cz. Naleznete ...vloženo 23.10.2012
Chcete vařit rychle, zdravě a bez zbytečného nádobí?
Pořiďte si novinku od Conceptu - elektrickou keramickou pánev VITACERA Česká značka Concept uvedla na trh další novinku - elektrickou pánev VITACERA. Její největší předností je unikátní nepřilnavá keramická vrstva. Díky ní se ...vloženo 11.09.2012
Příprava a vaření artyčoků
Artyčoky mají na sodní straně dlouhý stonek. tento stnek odstraníme tak, že artyčok přidržíme jednou rukou na hraně stolu a silným tlakem druhé ruky stonek odlomíme. Tím se vytáhnou tuhá vlákna ze dna artyčoku. dužnaté lůžko neboli dno poté zarovnáme ...vloženo 10.09.2012
Vybíráme z receptů taiwanské kuchyně
Původní taiwanská kuchyně vychází z kuchyně fuťienské. Jídla nejsou příliš kořeněná ani příliš mastná. Typická je sladkokyselá chuť. Některé techniky vaření jsou převzaty z Japonska, například vaření na páře, smažení nebo grilování na ...vloženo 31.07.2012
Cizokrajné pochoutky v dětském jídelníčku aneb Doporučení (nejen) na dovolenou
Nastává letní období a s ním doba tolik očekávaných prázdnin a dovolených. Řada z nás vyrazí z Čech do teplejších krajů za sluncem a mořem a s ním spojenými zážitky, mezi které patří i ochutnávání místních typických pokrmů. Mezi časté ...vloženo 18.06.2012
Recepty mezinárodní kuchyně
Poradenské centrum Výživa dětí připravilo pro ty z vás, kteří se chystají na dovolenou do zahraničí zajímavé tipy, jak se stravovat, ale také varování, jakým potravinám se v zahraničí vyhnout, zejména s dětmi. . Pokud zůstáváte doma, ...vloženo 14.05.2012
Čokoládové koule
Novinka Cake Pops, která byla představena letos na mezinárodním veletrhu ve Frankfurtu, vzbudila mimořádně velký ohlas u široké veřejnosti. Zcela originální technologie výroby této formy zajišťuje vytvoření naprosto úchvatných ...vloženo 26.04.2012
ŠPANĚLSKÁ ČOČKA LENTEJAS DE ESPAÑA-lentechas de espaňa
Tato hustá čočková polévka patří mezi jídla „de cuchara", volně přeloženo „na lžíci" (jedná se především o vydatné pokrmy z luštěnin). Je typická pro celé Španělsko. 4 porce ...vloženo 22.03.2012
Českou biopotravinou roku 2011 je ovčí sýr Arnika z Horského statku Abertamy
Vítězem jubilejního desátého ročníku soutěže a tedy Českou biopotravinou roku 2011 byl vyhlášen ovčí biosýr Arnika z Horského statku Abertamy. Odborná porota vítěze vybrala mezi dalšími 57 nominovanými biopotravinami. ...vloženo 29.02.2012
Molekulární kuchyně
Molekulární kuchyně je známá od roku 1988 kdy anglický fyzik Nicholas Kurt a francouzský chemik Hervé This odstartovaly právě tuto novou oblast gastronomie. Principem kdy se suroviny kombinovali podle ověřených receptů už dávno odzvonilo. Molekulární kuchyně ...vloženo 09.01.2012
Recept na dančí gulášek
I ti méně zdatní nebo začínající kuchaři zvládnou připravit chutné zvěřinové hody. Dančí guláš je hotový za chvilku a skvěle chutná s houskovými knedlíky Suroviny ...vloženo 09.12.2011
Netradiční vánoční pečivo
Tipy pro vánoční pečení: Formy na vánoční pečení z butiku Arde.cz si zamilujete. Jsou nejen originální, netradiční a překrásné, ale poskytují i jedinečný výkon a výsledky při pečení. Díky vynikající tepelné vodivosti masivních ...vloženo 15.11.2011
Není mlýnek jako mlýnek - moderním kuchyním vládnou ty, které splní každé přání
Trend zdravého životního stylu je jasný - příprava pokrmů z čerstvých surovin, které zbytečně nečekají na své zpracování. Jak ale v dnešní uspěchané době ušetřit čas i při přípravě čerstvých, kvalitních a chutných pokrmů? Rada je jednoduchá, ...vloženo 14.10.2011
DXN Vinaigrette - Ocet Gu Tian
DXN Vinaigrette - Ocet Gu Tian se svojí 750 letou historií patří mezi čtyři nejkvalitnějšií octy v Číně. Pochází z čínské provincie Fu-ťien, do kterého byl přidaný extrakt z Ganodermy. DXN Vinaigrette - Ocet Gu Tian se svojí ...vloženo 09.09.2011
Lívanečníky ARDE pro vynikající plněné lívance
Milujete lívance? Vyzkoušejte lívanečníky Arde pro vynikající lívance plněné ovocem nebo čokoládou. A aby změna byla dokonalá, připravte lívance kulaté - této novince se říká: DÁNSKÉ LÍVANCE. Tradiční dánské lívance jsou ...vloženo 27.07.2011
Nejlepší čokolády světa podle britské Academy of Chocolate
Letošní výsledky prestižního ocenění Academy of Chocolate Awards potvrzují, že exkluzivita čokoládových výrobků není nutně záležitostí tradice či velikosti společnosti, ale především pečlivého zpracování a exkluzivity. V některých případech se ...vloženo 23.06.2011
Hovězí v pršutu
Nejlepší na venkovním vaření je nejen to, že osvobozuje ze zajetí kuchyně, ale také fakt, že na venkovní párty bude chtít pomáhat kuchaři snad každý. Porce pro 8 osob Doba přípravy 30minut Doba grilování 25 ...vloženo 17.06.2011
Doba grilování a rožnění se blíží. Připravte se na ni už teď!
Kdo z nás by se netěšil na teplé letní večery spojené s grilováním, dobrým pitím a samozřejmě příjemným posezením s přáteli. Přinášíme několik tipů jak si jednu z nejoblíbenějších letních společenských aktivit ještě více ...vloženo 17.05.2011
Omáčka z medu a červeného vína
Lahodné, křehké maso přelité omáčkou z medu a vína a podávané s jemným knedlíkem upokojí i ty nejnáročnější milovníky dobrého jídla. S tak kvalitním masem se vyplatí si pohrát a pochutnat si. ...vloženo 31.03.2011
SaSaZu - Nové menu 2011 v duchu Singapurské gastronomie
V uplynulém roce jsme se v restauraci SaSaZu mohli těšit z pokrmů převážně inspirovaných vietnamskou gastronomií. Ačkoliv stále můžete vychutnávat také kuchyni Laosu, Číny nebo Kambodži, pro letošní rok se ke královskému žezlu dostává malajsiský ...vloženo 09.02.2011
Aktivní vinný sklep - moderní trend archivace vína konečně i u nás
Každý, kdo má rád dobré víno, určitě ví, že nejlepší podmínky pro archivaci vína poskytuje vinný sklep. Ovšem stavba klasického vinného sklepa je složitá a vyžaduje speciální místo pro realizaci. Díky moderní technologii je však nyní možné ...vloženo 27.01.2011
PAD THAI - pečené rýžové nudle se zeleninou
Potřebujeme pro čtyři osoby: 400 g rýžových nudlí, 1 mrkev, 160 g čínského zelí, 160 g sojových klíčků, 2 cibulky, 2 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 3 lžíce sojové ...vloženo 26.01.2011
Exotická pochoutka v zimě: Kaki-Persimon
Velmi chutné ovoce plné vitamínů hlavně A a C a cenných vláknin může krásně obohatit náš stůl. Díky vysokému obsahu glukózy asi 13 - 19 procent je cennou zásobárnou energie. Svou ovocnou chutí připomíná broskev nebo mango. Ovoce je bez pecky a vydrží ...vloženo 17.12.2010
Jemná sýrová rolka se špenátem
Pro 8 osob: Balíček listového těsta 2 stroužky česneku 1 kg čerstvého špenátu (nebo mraženého) 1 cibulku 250 g ovčího sýra sůl pepř muškát 1 vejce olej ...vloženo 19.11.2010
Načepujte si pivo ze samovýčepů na Zahradě
V dnešní době si již asi nikdo nedokáže představit dobrou restauraci bez příjemného personálu, kvalitního pití a nápadité kuchyně. Jedním ze stavebních kamenů je stále kvalitní pivo. Je však také potřeba myslet dopředu a nabízet svým hostům stále ...vloženo 20.10.2010
Jak zacházet s medem
V poslední době je stále více oblíbený včelí med světlý, tj. květový (známý také pod označením nektarový). Kdo si jej koupí, připomínáme, že nejlépe přímo od včelaře, kdy má zákazník i dobrý pocit z toho, že ví, ze kterých lokalit med ...vloženo 16.09.2010
Gastronomické putování po Santo Domingu
V Santo Domingu, hlavním městě Dominikánské republiky, byl zahájen projekt na podporu tradiční gastronomie s názvem "Circuit Gourmet". Tento jedinečný projekt poběží po dobu následujících pěti měsíců. Santo Domingo ...vloženo 19.08.2010
Letní dieta do letních šatů
Za 14 dní 9 kilo! Jídlo dobře zasytí, člověk netrpí hladem. 1.den Ráno: hrubozrnný chléb a tvaroh V poledne: salát s vejcem, dietní šunkou a s rajčaty Večer: ovoce ( libovolné množství i výběr) ...vloženo 02.08.2010
Kořeněné bramborové klínky s pikantní omáčkou
Hledáte-li zdravé lehké jídlo, pak vyzkoušejte tyto nasucho opečené bramborové klínky. Křehké voňavé kůrčičce neodoláte, zvlášť když je budete podávat s pikantní omáčkou. 2 PORCE 2 větší ...vloženo 14.06.2010
Snídaně pro každého po celý den
Expandující česká kavárenská síť Pause Café, jež v poslední době otevřela několik poboček v České republice, pokračuje dále v rozvoji svých kaváren. Ve své provozovně v Praze Na Poříčí rozšířila nabídku o zbrusu nové snídaňové menu, které ...vloženo 21.04.2010
Telecí plátky s červeným grapefruitem a zázvorem
Zázvor a růžový pepř dodávají grapefruitové omáčce jemnou kořeněnou chuť, která však není příliš pronikavá. 4 PORCE 4 telecí plátky 2 lžíce másla 1 lžíce olivového oleje ...vloženo 16.04.2010
Jarní závitky s krabím masem a omáčka na namáčení
Chilli a strouhaný čerstvý zázvor dodávají těmto fantastickým závitkům na pikantnosti. Můžeme je podávat jako předkrm nebo s jinými čínskými pokrmy. 4 - 6 PORCÍ 1 lžíce podzemnicového oleje 1 lžička sezamového ...vloženo 25.03.2010
Jambalaya
Tento oblíbený pokrm má mnoho společného s paellou, ale odlišuje ho použití silně pálivého koření. 1 Ve velkém rendlíku ...vloženo 15.02.2010
Terina s jalovcem pepřem
Tento pokrm se hodí, čekáte-li hosty, neboť si ho můžete připravit několik dní dopředu. Chcete-li, můžete doprostřed teriny vložit vrstvu slaniny a pitácií. 1. Kuřecí játra najemno rozsekáme. Vložíme do mísy a přidáme ...vloženo 18.11.2009
Medová bábovka
Použijte nějaký aromatický med, například ořechový, jehož vůni koření nepřebije. 1 Troubu předehřejte. Vymažeme formu na bábovku. Máslo, cukr , med a 1 lžíci vody dáme do kastrolu. Nahříváme, dokudse máslo a cukr ...vloženo 16.10.2009
Jehněčí tikka
Maso by mělo v tomto pokrmu být velmi libové, takže ideální je jehněčí kýta. 1. Jehněčí maso dáme do kovové mísy. Smícháme ostatní přísady a důkladně je promícháme s masem. 2. ...vloženo 18.09.2009
Vepřová roláda plněná fíky, olivami a mandlemi
Vepřové je oblíbené ve Španělsku a tento recept s použitím ovoce a ořechů je inspirován katalánskou kuchyní, kde je kombinace masa a ovoce velmi častá. ...vloženo 05.08.2009
Plněné broskve s krémem Mascarpone
Mascarpone je hustý sametový italský tvaroh z kravského mléka. Používá se k přípravě dezertů nebo se konzumuje s čerstvým ovocem. 4 PORCE 4 velké rozpůlené broskve bez pecek 50 g nalámaných ...vloženo 01.07.2009
Pečené lilkové závitky
Toto jsou vynikající malé italské závitky obsahující rajčata, mozzarellu a bazalku zabalené do plátků lilku. 1 ♦ Odstraňte stopku lilku a nakrájejte ho podélně na tenké plátky - cílem je získat celkem 16 plátků kromě ...vloženo 31.05.2009
Milovníci sýra a vína se sejdou v červnu v Prachaticích
V Prachaticích se od 5. do 6. června 2009 sejdou milovníci zážitkové gastronomie na 6.ročník národní přehlídky Sýry a víno. Přehlídky se každoročně zúčastní kolem třiceti vinařství z Moravy i z Čech a dvanáct mlékáren z celé České ...vloženo 14.05.2009
Potato s bylinkovým tvarohem
Pro čtyři osoby potřebujete: 1 kg menších brambor, sůl a pepř, 5 lžic olivového oleje, petržel nadrobno nasekanou, česnekový prášek, koření chili a papriku. Na bylinkový tvaroh: 300 g ...vloženo 22.04.2009
Kachna na hruškách
Tento vynikající pokrm pochází z katalánského receptu, který využívá husí nebo kachní maso. Opečené hrušky se přidávají až ke konci pečení spolu s omáčkou pikarda, opraženými piniovými oříšky a česnekovou pastou, ...vloženo 15.03.2009
Pečivo z odpalovaného těsta
Na odpalované těsto potřebujeme: 1/4 l vody ...vloženo 14.02.2009
Salát z artyčoků se zelenými fazolkami a aïoli
Stejně jako u francouzského aïoli existuje i u jeho španělské obdoby řada druhů. Tato varianta je silně česneková a výborně se hodí k nejrůznější vařené zelenině. 1. ...vloženo 04.01.2009
Ořechová hvězda s brusinkovou šlehačkou
♥ Vymažeme formu a vysypeme moukou. Umeleme vlašské ořechy. Troubu předehřejeme na 180°C. ♥ Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky umícháme s cukrem, vanilkovým ...vloženo 09.12.2008
Umění koktejlu - Bloody Mary
K receptuře Bloody Mary se hlásí Harry´s New Bar v Paříži, jehož barman Pete Petiot (později se stal šéfbarmanem newyorského St Regis Hotelu) nápoj poprvé připravil v roce 1921. V Paříži ovšem odmítají celerovou sůl... ...vloženo 09.11.2008
Vegetariánská restaurace Maranatha doporučuje: Kroupová bába s uzeným fofu a sýrem
Vegetariánská restaurace Maranatha, která se nachází v budově Brumlovka na Praze 4 připravila ne jen pro labužníky recept na oblíbenou kroupovou bábu s uzeným tofu a sýrem. ...vloženo 10.10.2008
Ochutnejte středomořské předkrmy
Po celém Středomoří existuje nepřeberné množství předkrmů. Různorodost jejich chutí způsobuje, že jim nelze odolat. Tapas, apértitifs, mezze, mezedes - všechny tyto termíny označují nevyčerpatelnou a chuťově různorodou škálu předkrmů, které se podávají s nápoji ...vloženo 16.09.2008
© 2023 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena |
Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů