Sušenky bez obalu? Trend, který začíná být standardem

Sušenky bez obalu? Trend, který začíná být standardem

 

Do obchodu s vlastním znovupoužitelným pytlíkem na ovoce, online nakoupíme oříšky, čočku i mouku v zálohovaných obalech. Bezobalové nakupování je u nás zkrátka trend, který se ze specializovaných bezobalových obchodů rozšiřuje dál. Jde totiž ruku v ruce se zvyšujícím se zájmem o šetrné nakupování, ekologické zemědělství a kvalitu potravin. Příjemným bonusem také je, že v bezobalových obchodech lidé nakoupí dnes už téměř vše, nejenom základní suroviny na vaření. To podporuje i Biopekárna Zemanka, a tak bez obalu koupíte i mlsání či odpolední snack, ať už ve formě sušenek, krekrů či oříšků a ovoce v čokoládě.

 

V Česku se držíme na špici ve třídění odpadu, ale to není vše, co můžeme pro přírodu udělat. Mnohem efektivnější je vzniku odpadu rovnou předcházet. S tím je samozřejmě spojená jistá změna nákupního chování a myšlení, kterou je třeba ve společnosti podpořit pozitivními příklady. Že je důležité produkci odpadu snižovat vědí i v Biopekárně Zemanka. „Bez obalu si můžete naše sušenky nakoupit ať už přímo v bezobalové prodejně, tak u nás na e-shopu. Je to dobrý systém jak pro jednotlivce, tak pro menší bio a bezobalové prodejny a kavárny. O bezobalové výrobky stoupá zájem také v pandemii, protože lidi začali více přemýšlet nad ekologickou stopou svého nakupování,“ říká Iveta Havlová ze Zemanky.

U Biopekárny Zemanka si už teď můžete nakoupit bezobalu oblíbené čoko-kokosky nebo jablečné bio kačenky, které milují i děti od 1 roku. „Vnímáme, že lidé jsou za možnost nakoupit ekologicky a bez obalu rádi a zájem o bezobalové produkty s kvalitním složením roste. I proto stávající nabídku sušenek a krekrů stále rozšiřujeme, nově v bezobalové formě prodáváme také oblíbené Vícezrnné sušenky,“ dodává Iveta Havlová.

 

Bezobalové nakupování je hračka

Dávno už neplatí, že nakupování bez obalu je čistě menšinovou záležitostí. Zcela běžné je dnes i ve velkých obchodech nakupovat ovoce, zeleninu a pečivo do vlastního znovu použitelného sáčku. K nakupování dalších surovin tímto způsobem je to pak už jen malý krůček. Podle typu suroviny k tomu potřebujete buď zmiňovaný vlastní sáček, krabičku nebo sklenici. Případně si můžete přímo u prodejců zapůjčit jejich vratné obaly. U prodejců je oblíbený také bezobalový modul od české společnosti MIWA. S tou Biopekárna Zemanka zahájila spolupráci na podzim minulého roku, prodej sušenek z tohoto kapslového systému se však kvůli koronaviru a uzavření obchodů rozbíhá až teď.

Více na www.biopekarnazemanka.cz.

 

O Biopekárně Zemanka

Biopekárna Zemanka je český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů. Byla založena v roce 2006 v malé obci Oříkov u Sedlčan ve středních Čechách. Všechny produkty pečeme podle našich vlastních originálních receptur a s nadšením je připravujeme tak, aby měly nejen vysokou kvalitu, ale i skvělou chuť. Výrobu na počátku řídila Věra Zemanová, profesionální cukrářka a gastronom s více jak 40letou praxí. Jan Zeman vede celou pekárnu a řídí provoz spolu s týmem nadšených kolegů.


 

Partneři

© 2024 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů