Dužinky: nové krekry a sušenky bez plýtvání

Dužinky: nové krekry a sušenky bez plýtváníDužinky: nové krekry a sušenky bez plýtváníDužinky: nové krekry a sušenky bez plýtváníDužinky: nové krekry a sušenky bez plýtváníDužinky: nové krekry a sušenky bez plýtváníDužinky: nové krekry a sušenky bez plýtvání

 

V jedinečném projektu se spojila Biopekárna Zemanka a značka UGO a představují zcela novou řadu cirkulárních sušenek a krekrů s názvem Dužinky. Najdete v ní hned čtyři nové produkty – řepné, mrkvové, řepno-mrkvové krekry a jablečné sušenky. Jako suroviny k jejich výrobě se využívají lisované ovocné a zeleninové zbytky z výroby paskalizovaných čerstvých šťáv a další ingredience v bio kvalitě. Měsíčně se tak zpracuje 180 kg kvalitních zbytkových surovin, které by jinak končily v odpadu.



Nové Dužinky vznikají ze zbytků lisované mrkve, červené řepy a jablek, které UGO využívá pro výrobu balených čerstvých šťáv. Odšťavněná surovina putuje z UGO paskalizační linky do Biopekárny Zemanka, kde ji pekařky promění ve slané řepné, mrkvové a řepno-mrkvové krekry a ve sladké jablečné sušenky.

Dužinky, které jsou vhodné i pro vegany, objevíte už nyní na e-shopu Biopekárny Zemanka a ve vybraných UGO Freshbarech a Salateriích. V průběhu léta se začnou distribuovat i do vybraných sítí hypermarketů, drogerií a prodejen se zdravou výživou.

„Dužinky jsou prvním společným projektem UGO a Zemanky, ale už našim druhým projektem cirkulárního pečení. Mám obrovskou radost, že takovéto unikátní a inovativní projekty nyní v Česku vznikají a naše rodinná biopekárna je pomáhá tvořit. Jako malá firma máme obrovskou výhodu ve flexibilitě – velice rychle se dokážeme přizpůsobit a naše pekařky se vždy těší na tvorbu nových receptů,” říká o projektu Jan Zeman, majitel Biopekárny Zemanka. Právě jeho podnik už od loňského roku peče ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem pivovarské krekry, které využívají zbytkové mláto po výrobě piva.

Spojení Zemanky se značkou UGO chce zamezit plýtvání kvalitním ovocem a zeleninou. „Ztotožňujeme se s filozofií zero waste. Snažíme se proto minimalizovat množství odpadu, který vzniká v souvislosti s naším podnikáním. A pokud už nějaké odpady vznikají, hledáme pro ně smysluplné využití. UGO má odpovědný přístup k člověku i přírodě ve své DNA," vysvětluje Jannis Samaras, šéf skupiny Kofola, do které patří i čerstvé šťávy UGO.  


Biopekárna Zemanka je český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů. Byla založena v roce 2006 v malé obci Oříkov u Sedlčan ve středních Čechách. Všechny produkty pečeme podle našich vlastních originálních receptur a s nadšením je připravujeme tak, aby měly nejen vysokou kvalitu, ale i skvělou chuť. Výrobu na počátku řídila Věra Zemanová, profesionální cukrářka a gastronom s více jak 40letou praxí. Jan Zeman vede celou pekárnu a řídí provoz spolu s týmem nadšených kolegů.
www.biopekarnazemanka.cz

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UGO je česká firma založená v roce 2005, která prorazila díky čerstvým šťávám a konceptu zdravého stravování. V roce 2012 ji koupila společnost Kofola ČeskoSlovensko, díky čemuž došlo k dynamickému rozvoji nejen UGO Freshbarů, ale po roce 2014 i celé sítě Salaterií. Dnes UGO provozuje 67 Freshbarů a Salaterií po celém Česku a Slovensku. 100% čerstvé ovocné a zeleninové šťávy nabízí UGO i v balené formě, v lahvičkách ošetřených vysokým tlakem, tzv. paskalizací, při které nedochází ke ztrátě cenných živin a vitamínů. V síti maloobchodů, ve vlacích a na benzinových pumpách si můžete koupit i balené UGO svačinky a saláty.
www.ugo.cz


 

Partneři

© 2024 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů