Vepřová roláda plněná fíky, olivami a mandlemi

Vepřová roláda plněná fíky, olivami a mandlemi

 

Vepřové je oblíbené ve Španělsku a tento recept s použitím ovoce a ořechů je inspirován katalánskou kuchyní, kde je kombinace masa a ovoce velmi častá.

Talíø

1. Předehřejte troubu. Rozehřejte 3 polévkové lžíce oleje, přidejte cibuli a česnek a nechte změknout.Stáhněte z ohně a vmíchejte strouhanku, fíky, olivy, mandle, citronovou šťávu, petrželku a vaječný žloutek. Osolte a opepřete.

1

2. Odstrańte z masa šlachy a rozkrojte tak, abyste vytvořili plát. Odkrojte přebytečné sádo. Rozetřete polovinu nádivky na plát a srolujte od silnější strany. Roládu v pravidelných vzdálenostech svažte provázkem.

3. Zbývající olej vlijte do pekáčku a vložte maso. Pečte hodinu a 15 minut. Zbývající nádivku zpracujte na koule a přidejte do pekáče asi 15-20 minut před koncem pečení.

2 

4. Vyjměte maso z pekáče a nechte asi 10 minut odpočinout. Nakrájejte na silné plátky a podávejte s koulemi z nádivky a šťávou z pekáče. Lze konzumovat i studené.

Ingredience

4 polévkové lžíce olivového oleje
1 jemně nasekaná cibule
2 prolisované stroužky česneku
1 ½ šálku čerstvé strouhanky
4 nasekan sušené fíky
8 nasekaných zelených oliv bez pecek
¼ šálku pokrájených mandlí
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 polévková lžíce nasekané čerstvé petrželky
1 vaječný žloutek
1 kg vykostěné vepřové pečeně
sůl a pepř

RADA NAVÍC
Strouhanku můžete spolehlivě uchovávat v mrazáku, kde nežlukne.

Zdroj:Středomořská kuchyně
        Nakladatelství Svojtka&Co.
www.svojtka.cz


 

© 2023 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů