Jehněčí tikka

Jehněčí tikka

 

Maso by mělo v tomto pokrmu být velmi libové, takže ideální je jehněčí kýta.

1. Jehněčí maso dáme do kovové mísy. Smícháme ostatní přísady a důkladně je promícháme s masem.

2. Předehřejte troubu na 220°C. Kostičky jehněčího masa rozložíme na pekáč a pečeme 15-20 minut. Nebo maso můžeme navléknout na špejli a péci jej na horkém grilu či na rožni.

3. Podáváme se salátem z rajčat, okurek a máty, jogurtem a grilovaným indickým pečivem.

PORCE: 4
DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT PLUS 24 HODIN NA MARINOVÁNÍ
DOBA PEČENÍ: 15-20 MINUT
INGREDIENCE:  450 g vykostěné jehněčí kýty nakrájené na kostičky
                         150 g nízkotučného bílého jogurtu
                          šťáva z jednoho citronu
                          1 nastrouhaná malá cibule
                          1 utřený stroužek česneku
                          2 lžičky octa
                          1 lžička chilli koření
                          1 lžička kurkumy
                          1 lžička kmínu
                         1/2 lžičky soli
Zdroj: Krása a zdraví
         Nakladatelství Svojtka & Co.
http://www.svojtka.cz/


 

© 2023 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů