Jehněčí tikka

Maso by mělo v tomto pokrmu být velmi libové, takže ideální je jehněčí kýta.
1. Jehněčí maso dáme do kovové mísy. Smícháme ostatní přísady a důkladně je promícháme s masem.
2. Předehřejte troubu na 220°C. Kostičky jehněčího masa rozložíme na pekáč a pečeme 15-20 minut. Nebo maso můžeme navléknout na špejli a péci jej na horkém grilu či na rožni.
3. Podáváme se salátem z rajčat, okurek a máty, jogurtem a grilovaným indickým pečivem.
PORCE: 4
DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT PLUS 24 HODIN NA MARINOVÁNÍ
DOBA PEČENÍ: 15-20 MINUT
INGREDIENCE: 450 g vykostěné jehněčí kýty nakrájené na kostičky
150 g nízkotučného bílého jogurtu
šťáva z jednoho citronu
1 nastrouhaná malá cibule
1 utřený stroužek česneku
2 lžičky octa
1 lžička chilli koření
1 lžička kurkumy
1 lžička kmínu
1/2 lžičky soli
Zdroj: Krása a zdraví
Nakladatelství Svojtka & Co.
http://www.svojtka.cz/