Jambalaya



Tento oblíbený pokrm má mnoho společného s paellou, ale odlišuje ho použití silně pálivého koření.
1 Ve velkém rendlíku nahřejeme olej.Osmažíme kuřecí maso a salám chorizo dozlatova. Vyjmeme děrovanou lžící a dáme stranou. Přidáme celer a červenou a zelenou papriku a smažíme 2-3 minuty. Vrátíme kuře a salám.
2 Vmícháme cajunské koření a vaříme další 2-3 minuty. Vmícháme rýži a přidáme rajčata a vývar. Přivedeme do varu a zamícháme.
3 Stáhneme oheň, přikryjeme a zvolna vaříme 15-20 minut, dokud rýže nezměkne a vývar se nevyvaří. Ozdobíme a podáváme.
4 PORCE
--------------
2 lžíce oleje
25 dkg vykstěného kuřecího masa nakrájeného na kostky
25 dkg salámu chorizo nakrájeného na kostky
3 řapíky celeru nasekaného na kousky
1 červená paprika zbavená semínek a nasekaná na kousky
cajunská směs koření včetně cibule a česneku
1 šálek dlouhozrné rýže
200 g konzervovaných nasekaných rajčat
2½ šálku kuřecího vývaru
celerové lístky na zdobení
OBMĚNA
SPOLU S RÝŽÍ MÚŽETE PŘIDAT I SYROVÉ TYGŘÍ KREVETY. MÍSTO KUŘETE A CHORIZA MŮŽETE POUŽÍT KACHNÍ MASO A ŠUNKU.
PRAKTICKÁ RADA
POKRM JE VELMI PÁLIVÝ. MÁTE-LI RADŠÍ JEMNĚJŠÍ CHUTĚ, POUŽIJTE V CAJUNSKÉ SMĚSI MENŠÍ MNOŽSTVÍ CHILLI.
Zdroj: Vše o koření
Nakladatelství Svojtka&Co.
www.svojtka.cz