Jambalaya

JambalayaJambalayaJambalaya

 

Tento oblíbený pokrm má mnoho společného s paellou, ale odlišuje ho použití silně pálivého koření.

 

1

1 Ve velkém rendlíku nahřejeme olej.Osmažíme kuřecí maso a salám chorizo dozlatova. Vyjmeme děrovanou lžící a dáme stranou. Přidáme celer a červenou a zelenou papriku a smažíme 2-3 minuty. Vrátíme kuře a salám.

2

2 Vmícháme cajunské koření a vaříme další 2-3 minuty. Vmícháme rýži a přidáme rajčata a vývar. Přivedeme do varu a zamícháme.

3

3 Stáhneme oheň, přikryjeme a zvolna vaříme 15-20 minut, dokud rýže nezměkne a vývar se nevyvaří. Ozdobíme a podáváme.

4 PORCE
--------------
2 lžíce oleje
25 dkg vykstěného kuřecího masa nakrájeného na kostky
25 dkg salámu chorizo nakrájeného na kostky
3 řapíky celeru nasekaného na kousky
1 červená paprika zbavená semínek a nasekaná na kousky
cajunská směs koření včetně cibule a česneku
1 šálek dlouhozrné rýže
200 g konzervovaných nasekaných rajčat
2½ šálku kuřecího vývaru
celerové lístky na zdobení

OBMĚNA
SPOLU S RÝŽÍ MÚŽETE PŘIDAT I SYROVÉ TYGŘÍ KREVETY. MÍSTO KUŘETE A CHORIZA MŮŽETE POUŽÍT KACHNÍ MASO A ŠUNKU.

PRAKTICKÁ RADA
POKRM JE VELMI PÁLIVÝ. MÁTE-LI RADŠÍ JEMNĚJŠÍ CHUTĚ, POUŽIJTE V CAJUNSKÉ SMĚSI MENŠÍ MNOŽSTVÍ CHILLI.

Zdroj: Vše o koření
Nakladatelství Svojtka&Co.
www.svojtka.cz


 

© 2023 UNIFORM Praha s.r.o. - katalog firem - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz | PHP: VV STUDIO
| Vydavatelství inzertních periodik | Zásady zpracování osobních údajů