PAD THAI - pečené rýžové nudle se zeleninou

Potřebujeme pro čtyři osoby:
400 g rýžových nudlí,
1 mrkev,
160 g čínského zelí,
160 g sojových klíčků,
2 cibulky,
2 vejce,
2 lžíce cukru,
2 lžíce octa,
3 lžíce sojové omáčky,
4 lžíce ústřičné omáčky,
olej k pečení
Rýžové nudle připravíme dle návodu a necháme okapat. Zeleninu nakrájíme na úzké proužky. Našleháme vejce a dáme je na velkou pánev s olejem.
Připravujeme jako míchané vejce, ale tak dlouho, až se zpění. Přidáme nudle, pocukrujeme, přidáme ocet a ostatní omáčky. Potom můžeme přidat zeleninu. Pozor se dává na mrkev, protože se déle dusí. Proto ji nakrájíme hodně na drobno a opékáme jako první.
Až je vše dobře ohřáté a opečené, můžeme servírovat.
Zdroj. tisková zpráva na www.superkocka.cz