logo UNIFORM
ozdobná linka UNIFORM
vydavatelství inzertních periodik
navštívených stránek: 25699803 | 2017
Katalog firem Uniform - reklamní banner
Katalog firem Uniform - reklamní banner Katalog firem Uniform - reklamní banner

Archiv článků

Bodlák s nezaměnitelnou chutí?

Seznamte se s artyčoky a ochutnejte je v letním menu Fit Calories Lze ho vařit, péct i grilovat - řeč je o artyčoku, rostlině pocházející z oblasti Středozemního moře. Ta přináší skvělé oživení i do české kuchyně díky svému výbornému ...
poslat emailem
vloženo 18.07.2017

Grilovat chutně i zdravě? Víme, jak na to

Grilování na kameni není žádná novinka. Už naši starověcí předkové si rádi vychutnávali maso připravené na rozžhavených lávových kamenech. Dnes se čím dál tím víc zajímáme o naše zdraví a jak ho ovlivňuje to, co jíme. I proto si ...
poslat emailem
vloženo 24.04.2017

Detektory čerstvosti masa

Detektor čerstvosti masa FOODsniffer je zařízení, které vám pomůže zjistit, jestli je vaše maso čerstvé, zda neohrožuje vaše zdraví, případně zda nezůstalo rozmrazené příliš dlouho. Toto mobilní zařízení během několika vteřin zjistí, zda je ...
poslat emailem
vloženo 11.04.2017

Citrusy aneb nastartujte své tělo na jaro s vitaminy a minerály z přírodních zdrojů

Bez dostatečného množství čerstvě vymačkané šťávy z pomerančů či grepů si neumíme představit pořádnou snídani. Citrusové plody jsou nedílnou součástí většiny nejznámějších koktejlů, domácí limonády by bez nich ztratily glanc a kachna na ...
poslat emailem
vloženo 22.02.2017

Sladce nejen na Valentýna.

Francouzské mámení nově v Bageterii Boulevard     Čokolády nikdy není dost v jakékoli podobě. Moc dobře to ví i řetězec Bageterie Boulevard, ...
poslat emailem
vloženo 10.01.2017

Kdysi nepopulární červená řepa opět na výsluní. Kdysi nepopulární červená řepa opět na výsluní. Nebojí se jí ani fastfoody a nabízí zdravé alternativy rychlého oběda

Nebojí se jí ani fastfoody a nabízí zdravé alternativy rychlého oběda  Nevídaný comeback zažívá na našich talířích červená řepa, která se stala neblaze proslulou především kvůli českým školním jídelnám. Přitom se jedná o potravinu ...
poslat emailem
vloženo 13.12.2016

Bramborové knedlíky plněné švestkami

POSTUP     30 minut jednoduchá příprava 4 porce 50 až 100 Kč     1     Uvaříme si brambory doměkka, poté je oloupeme a ...
poslat emailem
vloženo 10.08.2016

Grilované kuřecí špízy

SUROVINY   4 kuřecí prsa 1 červená paprika 1 žlutá paprika 1 cuketa 6 lžic olivového oleje 3 stroužky česneku pepř ...
poslat emailem
vloženo 03.08.2016

Smoothie, juice, marmeládu, studený dezert či zmrzlinu už nekupujte, vyrobíte si je hravě doma.

Zdravě, daleko levněji a v jednom přístroji!     Zdravý životní styl a strava jsou velmi populární téma. Jak by také ne! Vždyť obojí se výrazně odráží nejenom na ...
poslat emailem
vloženo 25.07.2016

Vychutnejte si léto s domácími ice drinky!

Léto je v plném proudu a vy se chcete zdravě a rychle zchladit? Vsaďte na poctivé ledové domácí limonády, které jsou hitem právě v období horkých měsíců! Dnes už existují i rychlá občerstvení, ve kterých dostanete limonádu či sorbet z čerstvého ...
poslat emailem
vloženo 02.06.2016

Hubneme do plavek - tipy na zdravé a rychlé stravování

O zdravém životním stylu se dnes často mluví, ale v realitě pracovního dne většinou na dodržování naplánovaného jídelníčku není čas. Rozhodně vás to ale nemusí stresovat, v dnešní době možností, jak zdravě a rychle jíst, stále přibývá. A pokud ...
poslat emailem
vloženo 19.05.2016

Kuře na paprice podle tradičního receptu

POSTUP 45 minut středně složitá příprava 4 porce 100 až 150 Kč       SUROVINY   2 kuřecí stehna 4 kuřecí paličky 40 g ...
poslat emailem
vloženo 01.03.2016

Asijské nudle s vepřovými nudličkami

POSTUP 35 minut jednoduchá příprava 4 porce 100 až 150 Kč     1 Vepřové maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme a opepříme. Vajíčko smícháme ...
poslat emailem
vloženo 03.02.2016

Lososové rolky s jemnou náplní a rukolou

POSTUP     15 minut jednoduchá příprava 4 porce 50 až 100 Kč ...
poslat emailem
vloženo 28.12.2015

Dopřejte si kokosovou vodu, přináší mnoho výhod!

Už jste slyšeli o kokosové vodě? Mezi lidmi je stále oblíbenější a není se čemu divit. Přináší totiž mnoho výhod a navíc zkrátka skvěle chutná. Kokosová voda je na sto procent čistá a bez tuků, přidaných cukrů, sladidel či konzervantů. Neobsahuje ...
poslat emailem
vloženo 06.10.2015

Vepřové maso á la rillettes

POSTUP 500 minut středně složitá příprava 6 porcí nad 150 Kč     1. Veškeré maso ...
poslat emailem
vloženo 02.07.2015

Červené víno, mocné afrodiziakum

Již po staletí muži marně hledají afrodiziakum, které by dokázalo, aby jim ženy samy padaly do náruče. A přitom ho paradoxně měli po celá staletí přímo pod nosem.   Podle nejnovějších vědeckých studií ženské libido mocně reaguje na ...
poslat emailem
vloženo 15.06.2015

Lahodné slavností menu, které zvládnou i začátečníci

Určitě jste už i vy minimálně jednou v životě slyšeli, že láska prochází žaludkem. Věřte, že na tomto pořekadle je něco pravdy. Vždyť bylo dokázáno, že některé druhy jídel působí jako afrodiziakum, umí zlepšit náladu apod.   Chcete ...
poslat emailem
vloženo 27.05.2015

Kvetoucí čaj

Očekáváte vzácnou návštěvu a chtěli byste jí připravit něco neobvyklého, nebo si chcete jen zpříjemnit povídání s kamarádkou? Zkuste je pohostit originálním nevšedním nápojem, tedy kvetoucím čajem, který v České republice zatím není moc ...
poslat emailem
vloženo 21.05.2015

V čem vynikají kubánské rumy?

Není alkohol, jako alkohol. Každý, kdo se v tom jen trochu vyzná, ví, že jsou v něm velké rozdílnosti. Pít nekvalitní alkohol se určitě minimálně po zdravotní stránce nevyplácí. Pokud vám není jedno, co pijete, možná vám ...
poslat emailem
vloženo 17.03.2015

Jediný původní český sýr si zaslouží své muzeum

V Lošticích najdete nejen výrobnu Olomouckých tvarůžků, nachází se zde i muzeum tohoto typicky českého sýru. Muzeum významně přispívá k jeho popularizaci.     V roce ...
poslat emailem
vloženo 13.03.2015

V Česku vzniká originální foodblog s cizokrajnými recepty a lidským příběhem

Nový foodblog, který se zaměřuje na netradiční recepty z různých zemí světa, představuje nejen kulinářské speciality, ale také příběhy cizinců, z jejichž země pokrmy pochází. Vedle receptů na neobvyklá jídla jako je ghanský vývar od kosti nebo ...
poslat emailem
vloženo 26.02.2015

Medvědí krev - vychutnejte si lahodné víno pokaždé jinak

Medvědí krev je proslulé bulharské víno, které má specifickou chuť. Toto víno je možné buď milovat, nebo na něj zanevřít.   Ten, kdo odhalí tajemství chuti Bulharského vína, si ho může užít ...
poslat emailem
vloženo 02.02.2015

Vyzkoušejte nejstarší recepty na ledové čaje

Ledové čaje, kdo by je dnes neznal. V horkých letních dnech přijdou k chuti. Nejsou přeslazené a díky své jemné ovocné chuti a příjemné teplotě dokonale osvěží. Kde mají své kořeny a liší se první recepty od těch, které známe? ...
poslat emailem
vloženo 05.01.2015

Začaly „České Vánoce“. Soutěž s Ministerstvem zemědělství a s kvalitními potravinami

Od 27.10. se lidé mohou zapojit do spotřebitelské soutěže „České Vánoce", kterou připravilo Ministerstvo zemědělství. Hlavní výhrou je osobní automobil Škoda Rapid Spaceback, ale celkem se bude soutěžit o 50 tisíc různých cen. Smyslem ...
poslat emailem
vloženo 20.11.2014

Planetární systém míchání je u kuchyňských robotů hitem

Od října přináší na trh česká značka elektrospotřebičů Concept dva nové revoluční modely multifunkčních kuchyňských robotůConcept MOMENTO.Jejich předností je nový planetární systém míchání. Díky této funkci se metla otáčí jak kolem své osy, ...
poslat emailem
vloženo 03.10.2014

dTest: Listová těsta - chlazená jsou lepší

Příprava domácího listového těsta je časově náročná, proto řada lidí spoléhá na hotové těsto z obchodu. Jaká je jeho kvalita? Spotřebitelský časopis dTest nechal otestovat 19 chlazených i mražených listových těst a zjistil, že vyhovující. Některá ...
poslat emailem
vloženo 15.09.2014

Muzeum gastronomie v Praze slaví roční výročí svého otevření

Muzeum gastronomie v Praze slaví roční výročí svého otevření   První muzeum svého druhu nejen v Česku, Muzeum gastronomie, oslavilo první výročí.   ...
poslat emailem
vloženo 02.09.2014

Ochutnejte sušená rajčata - hodí se nejen do italské kuchyně

Rajčata , která mnohdy zakoupíte v obchodech, jsou málo sladká a ne příliš dobrá. Vyzkoušejte proto sušená rajčata, která můžete přidávat do všech možných pokrmů. Hodí se například na těstoviny, na pizzu, do rizota i třeba do různých ...
poslat emailem
vloženo 10.07.2014

Grilování, pikniky, výlety nebo zahradní párty ... aneb když chceme jíst venku

Jaro, krásné počasí, doba výletů, pikniků, grilování a vůbec příjemného pobytu v přírodě, to láká snad každého z nás. No a my přinášíme několik tipů na šikovné pomocníky, kteří se při těchto činnostech a přípravě pokrmů určitě budou ...
poslat emailem
vloženo 11.06.2014

Češi si oblíbili vzácnější odrůdy vína. Zájem o Merlot vzrostl o 23 %

V České republice se z pití vína stává módní trend. Přibývá totiž konzumentů, kteří si víno vybírají nejen podle barvy a ceny, ale i podle původu, odrůdy nebo chuti. Příkladem toho je obliba modré odrůdy Merlot, která meziročně vzrostla téměř o ...
poslat emailem
vloženo 28.03.2014

Jak na Italské espresso...?

Kávový nápoj s názvem espresso je původem z Itálie. Pojem espresso v italštině znamená spěšný či na vyžádání. Italské espresso je vytvořeno během velmi krátké doby protékáním vody pod určitým tlakem. Espresso se připravuje až po objednání, rychle ...
poslat emailem
vloženo 21.03.2014

Jaký čaj máte nejraději vy?

Všechny pravé čaje (mimo bylinných a ovocných odvarů) pocházejí z jednoho druhu rostlin - čajovník čínský (Camelia sinensis). Různé typy čajů se liší zejména stupněm fermentace.   ...
poslat emailem
vloženo 25.02.2014

Těstoviny s uzeným pstruhem a koprem

Tento lehký těstovinový pokrm se dá připravit také z nakládaného tuňáka nebo lososa.   Porce: 4 Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 12 - 15 minut ...
poslat emailem
vloženo 05.02.2014

Salát z červené cibule s kmínem

Kmín a máta dodávají tomuto osvěžujícímu salátu chuť Středního východu. Vyberte menší pomeranče bez jader.   6 PORCÍ:   ...
poslat emailem
vloženo 03.01.2014

Francouzská vs italská vína, čím se liší?

Patří mezi nejčastěji prodávaná vína, jsou suchá i polosuchá, červená či bílá, stejně se liší, jak je to možné a vlastně čím? Mnohé zdroje uvádějí, že francouzská vína jsou novější a jemnější, proč? ...
poslat emailem
vloženo 14.10.2013

Zmrzlina a jak na ni

Dnes přinášíme tři recepty na zmrzlinu podle nejslavnějších šéfkuchařů. Nechte se inspirovat mistry jako je Gordon Ramsay, Jamie Oliver nebo Zdeněk Pohlreich.   Mražený parfait podle Zdeňka ...
poslat emailem
vloženo 26.09.2013

Víno zdraví prospěšné

To že má víno léčivé účinky netřeba připomínat, avšak za zmínku stojí nedávno prováděná studie, která potvrzuje, že lidé, kteří pijí víno v přiměřeném množství žijí zdravěji než ostatní.   ...
poslat emailem
vloženo 12.09.2013

Kdo nejí, nežije!

Může to znít jako přehnanost, nicméně je to prostý fakt. Trápíte se hladověním a dodržováním diety? Věřte, že Vaše tělo trpí a můžete si být jisti, že to bude mít opačný efekt, než který požadujete!   ...
poslat emailem
vloženo 08.08.2013

Kuskus a cizrna do vaší kuchyně

Obiloviny a luštěniny by měly být nedílnou součástí každého jídelníčku, jelikož patří mezi zdroje komplexních sacharidů. Právě mezi obiloviny se řadí v posledních letech velmi oblíbený kuskus. Jedná se o potravinu vyrobenou z pšenice - běžné, ...
poslat emailem
vloženo 14.05.2013

Kokosová voda

Kokosová voda je zcela přírodní osvěžující čirý nápoj z mladých kokosových ořechů bez jakýchkoli konzervační látek. Dokonale hydratuje tělo a je zdrojem důležitých minerálů a vitamínů.   ...
poslat emailem
vloženo 25.04.2013

Potvrzeno: Drtivou většinu Čechů biopotraviny nezklamaly

Poslední výzkumy ukazují, že biopotraviny jsou pro obyvatele České republiky zárukou kvality. V průzkumu renomované poradenské společnosti KPMG 98 % dotázaných uvedlo, že nemají s biopotravinami negativní zkušenost. Ukázalo se, že biopotraviny v České ...
poslat emailem
vloženo 10.04.2013

Vlastnosti, podle kterých pozná kvalitní a chutné víno i laik

V současné době je na trhu k dostání celá řada vín. Liší se nejen barvou, ale také například přívlastkem, ročníkem, cenou či zemí výroby. Poznat chutné a kvalitní víno od toho méně kvalitního tak není vůbec snadné. Představíme vám 5 parametrů, ...
poslat emailem
vloženo 02.04.2013

Nejlepší Pálava

Zlatožlutá Pálava je moštová odrůda vinné révy, která je určená k výrobě bílých vín. Vznikla křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Málokdo však ví, že odrůda byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou, který její šlechtění započal ...
poslat emailem
vloženo 06.03.2013

2. ročník Špilberk Food Festivalu klepe na dveře

10. - 12. 5. 2013

 Hrad Špilberk S příchodem jara se v nejvýznamnější brněnské historické památce uskuteční druhý ročník akce Špilberk Food Festival. Po úspěšném absolvování prvního ročníku opět ...
poslat emailem
vloženo 28.02.2013

Sekaná z kuřete a žampionů

Lehký nízkokalorický pokrm Porce: 4 Doba přípravy. 15 minut Doba pečení: 35-40 minut 2 nakrájené šalotky 180 g žampionů 3 lžíce kuřecího vývaru 2 nakrájená kuřecí ...
poslat emailem
vloženo 28.01.2013

Sýrový koláč s jablky a zázvorem

Slupka dodává jablkům vlákninu; hladší těsto získáme, jestliže jablka oloupeme.   Porce: 6 Doba přípravy: 20 minut 180 g rozmačkaných zázvorových sušenek 4 ...
poslat emailem
vloženo 11.01.2013

Kde hledat kvalitu ve víně

Pokud se ptáte, stejně jako já, čeho se nám v této nelehké době nedostává nejvíce, odpověď dlouho hledat nemusíme. Je to kvalita. Stále se sice dá koupit takřka všechno, ale ...
poslat emailem
vloženo 19.11.2012

Co potřebujete pro zdravé vaření?

Máte radi zdravé pokrmy? Chtěli byste připravovat i u vás doma? Tak to vám doporučujeme pánve s keramickým povrchem, se kterou budete potřebovat jen minimu tuku při vaření. Prohlédněte si proto eshop.lafamilia.cz. Naleznete ...
poslat emailem
vloženo 23.10.2012

Chcete vařit rychle, zdravě a bez zbytečného nádobí?

Pořiďte si novinku od Conceptu - elektrickou keramickou pánev VITACERA Česká značka Concept uvedla na trh další novinku - elektrickou pánev VITACERA. Její největší předností je unikátní nepřilnavá keramická vrstva. Díky ní se ...
poslat emailem
vloženo 11.09.2012

Příprava a vaření artyčoků

Artyčoky mají na sodní straně dlouhý stonek. tento stnek odstraníme tak, že artyčok přidržíme jednou rukou na hraně stolu a silným tlakem druhé ruky stonek odlomíme. Tím se vytáhnou tuhá vlákna ze dna artyčoku. dužnaté lůžko neboli dno poté zarovnáme ...
poslat emailem
vloženo 10.09.2012

Vybíráme z receptů taiwanské kuchyně

Původní taiwanská kuchyně vychází z kuchyně fuťienské. Jídla nejsou příliš kořeněná ani příliš mastná. Typická je sladkokyselá chuť. Některé techniky vaření jsou převzaty z Japonska, například vaření na páře, smažení nebo grilování na ...
poslat emailem
vloženo 31.07.2012

Cizokrajné pochoutky v dětském jídelníčku aneb Doporučení (nejen) na dovolenou

Nastává letní období a s ním doba tolik očekávaných prázdnin a dovolených. Řada z nás vyrazí z Čech do teplejších krajů za sluncem a mořem a s ním spojenými zážitky, mezi které patří i ochutnávání místních typických pokrmů. Mezi časté ...
poslat emailem
vloženo 18.06.2012

Recepty mezinárodní kuchyně

Poradenské centrum Výživa dětí připravilo pro ty z vás, kteří se chystají na dovolenou do zahraničí zajímavé tipy, jak se stravovat, ale také varování, jakým potravinám se v zahraničí vyhnout, zejména s dětmi. . Pokud zůstáváte doma, ...
poslat emailem
vloženo 14.05.2012

Čokoládové koule

Novinka Cake Pops, která byla představena letos na mezinárodním veletrhu ve Frankfurtu, vzbudila mimořádně velký ohlas u široké veřejnosti. Zcela originální technologie výroby této formy zajišťuje vytvoření naprosto úchvatných ...
poslat emailem
vloženo 26.04.2012

ŠPANĚLSKÁ ČOČKA LENTEJAS DE ESPAÑA-lentechas de espaňa

Tato hustá čočková polévka patří mezi jídla „de cuchara", volně přeloženo „na lžíci" (jedná se především o vydatné pokrmy z luštěnin). Je typická pro celé Španělsko. 4 porce ...
poslat emailem
vloženo 22.03.2012

Českou biopotravinou roku 2011 je ovčí sýr Arnika z Horského statku Abertamy

Vítězem jubilejního desátého ročníku soutěže a tedy Českou biopotravinou roku 2011 byl vyhlášen ovčí biosýr Arnika z Horského statku Abertamy. Odborná porota vítěze vybrala mezi dalšími 57 nominovanými biopotravinami. ...
poslat emailem
vloženo 29.02.2012

Molekulární kuchyně

Molekulární kuchyně je známá od roku 1988 kdy anglický fyzik Nicholas Kurt a francouzský chemik Hervé This odstartovaly právě tuto novou oblast gastronomie. Principem kdy se suroviny kombinovali podle ověřených receptů už dávno odzvonilo. Molekulární kuchyně ...
poslat emailem
vloženo 09.01.2012

Recept na dančí gulášek

I ti méně zdatní nebo začínající kuchaři zvládnou připravit chutné zvěřinové hody. Dančí guláš je hotový za chvilku a skvěle chutná s houskovými knedlíky   Suroviny ...
poslat emailem
vloženo 09.12.2011

Netradiční vánoční pečivo

Tipy pro vánoční pečení: Formy na vánoční pečení z butiku Arde.cz si zamilujete. Jsou nejen originální, netradiční a překrásné, ale poskytují i jedinečný výkon a výsledky při pečení. Díky vynikající tepelné vodivosti masivních ...
poslat emailem
vloženo 15.11.2011

Není mlýnek jako mlýnek - moderním kuchyním vládnou ty, které splní každé přání

Trend zdravého životního stylu je jasný - příprava pokrmů z čerstvých surovin, které zbytečně nečekají na své zpracování. Jak ale v dnešní uspěchané době ušetřit čas i při přípravě čerstvých, kvalitních a chutných pokrmů? Rada je jednoduchá, ...
poslat emailem
vloženo 14.10.2011

DXN Vinaigrette - Ocet Gu Tian

DXN Vinaigrette - Ocet Gu Tian se svojí 750 letou historií patří mezi čtyři nejkvalitnějšií octy v Číně. Pochází z čínské provincie Fu-ťien, do kterého byl přidaný extrakt z Ganodermy.   DXN ...
poslat emailem
vloženo 09.09.2011

Lívanečníky ARDE pro vynikající plněné lívance

Milujete lívance? Vyzkoušejte lívanečníky Arde pro vynikající lívance plněné ovocem nebo čokoládou. A aby změna byla dokonalá, připravte lívance kulaté - této novince se říká: DÁNSKÉ LÍVANCE. Tradiční dánské lívance jsou ...
poslat emailem
vloženo 27.07.2011

Nejlepší čokolády světa podle britské Academy of Chocolate

Letošní výsledky prestižního ocenění Academy of Chocolate Awards potvrzují, že exkluzivita čokoládových výrobků není nutně záležitostí tradice či velikosti společnosti, ale především pečlivého zpracování a exkluzivity. V některých případech se ...
poslat emailem
vloženo 23.06.2011

Hovězí v pršutu

Nejlepší na venkovním vaření je nejen to, že osvobozuje ze zajetí kuchyně, ale také fakt, že na venkovní párty bude chtít pomáhat kuchaři snad každý. Porce pro 8 osob Doba přípravy 30minut Doba grilování 25 ...
poslat emailem
vloženo 17.06.2011

Doba grilování a rožnění se blíží. Připravte se na ni už teď!

Kdo z nás by se netěšil na teplé letní večery spojené s grilováním, dobrým pitím a samozřejmě příjemným posezením s přáteli. Přinášíme několik tipů jak si jednu z nejoblíbenějších letních společenských aktivit ještě více ...
poslat emailem
vloženo 17.05.2011

Omáčka z medu a červeného vína

Lahodné, křehké maso přelité omáčkou z medu a vína a podávané s jemným knedlíkem upokojí i ty nejnáročnější milovníky dobrého jídla. S tak kvalitním masem se vyplatí si pohrát a pochutnat si.   ...
poslat emailem
vloženo 31.03.2011

SaSaZu - Nové menu 2011 v duchu Singapurské gastronomie

V uplynulém roce jsme se v restauraci SaSaZu mohli těšit z pokrmů převážně inspirovaných vietnamskou gastronomií. Ačkoliv stále můžete vychutnávat také kuchyni Laosu, Číny nebo Kambodži, pro letošní rok se ke královskému žezlu dostává malajsiský ...
poslat emailem
vloženo 09.02.2011

Aktivní vinný sklep - moderní trend archivace vína konečně i u nás

Každý, kdo má rád dobré víno, určitě ví, že nejlepší podmínky pro archivaci vína poskytuje vinný sklep. Ovšem stavba klasického vinného sklepa je složitá a vyžaduje speciální místo pro realizaci. Díky moderní technologii je však nyní možné ...
poslat emailem
vloženo 27.01.2011

PAD THAI - pečené rýžové nudle se zeleninou

Potřebujeme pro čtyři osoby: 400 g rýžových nudlí, 1 mrkev, 160 g čínského zelí, 160 g sojových klíčků, 2 cibulky, 2 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 3 lžíce sojové ...
poslat emailem
vloženo 26.01.2011

Exotická pochoutka v zimě: Kaki-Persimon

Velmi chutné ovoce plné vitamínů hlavně A a C a cenných vláknin může krásně obohatit náš stůl. Díky vysokému obsahu glukózy asi 13 - 19 procent je cennou zásobárnou energie. Svou ovocnou chutí připomíná broskev nebo mango. Ovoce je bez pecky a vydrží ...
poslat emailem
vloženo 17.12.2010

Jemná sýrová rolka se špenátem

Pro 8 osob: Balíček listového těsta 2 stroužky česneku 1 kg čerstvého špenátu (nebo mraženého) 1 cibulku 250 g ovčího sýra sůl pepř muškát 1 vejce olej ...
poslat emailem
vloženo 19.11.2010

Načepujte si pivo ze samovýčepů na Zahradě

V dnešní době si již asi nikdo nedokáže představit dobrou restauraci bez příjemného personálu, kvalitního pití a nápadité kuchyně. Jedním ze stavebních kamenů je stále kvalitní pivo. Je však také potřeba myslet dopředu a nabízet svým hostům stále ...
poslat emailem
vloženo 20.10.2010

Jak zacházet s medem

V poslední době je stále více oblíbený včelí med světlý, tj. květový (známý také pod označením nektarový). Kdo si jej koupí, připomínáme, že nejlépe přímo od včelaře, kdy má zákazník i dobrý pocit z toho, že ví, ze kterých lokalit med ...
poslat emailem
vloženo 16.09.2010

Gastronomické putování po Santo Domingu

V Santo Domingu, hlavním městě Dominikánské republiky, byl zahájen projekt na podporu tradiční gastronomie s názvem "Circuit Gourmet". Tento jedinečný projekt poběží po dobu následujících pěti měsíců. Santo Domingo ...
poslat emailem
vloženo 19.08.2010

Letní dieta do letních šatů

Za 14 dní 9 kilo! Jídlo dobře zasytí, člověk netrpí hladem. 1.den Ráno: hrubozrnný chléb a tvaroh V poledne: salát s vejcem, dietní šunkou a s rajčaty Večer: ovoce ( libovolné množství i výběr) ...
poslat emailem
vloženo 02.08.2010

Kořeněné bramborové klínky s pikantní omáčkou

Hledáte-li zdravé lehké jídlo, pak vyzkoušejte tyto nasucho opečené bramborové klínky. Křehké voňavé kůrčičce neodoláte, zvlášť když je budete podávat s pikantní omáčkou. 2 PORCE 2 větší ...
poslat emailem
vloženo 14.06.2010

Snídaně pro každého po celý den

Expandující česká kavárenská síť Pause Café, jež v poslední době otevřela několik poboček v České republice, pokračuje dále v rozvoji svých kaváren. Ve své provozovně v Praze Na Poříčí rozšířila nabídku o zbrusu nové snídaňové menu, které ...
poslat emailem
vloženo 21.04.2010

Telecí plátky s červeným grapefruitem a zázvorem

Zázvor a růžový pepř dodávají grapefruitové omáčce jemnou kořeněnou chuť, která však není příliš pronikavá. 4 PORCE 4 telecí plátky 2 lžíce másla 1 lžíce olivového oleje ...
poslat emailem
vloženo 16.04.2010

Jarní závitky s krabím masem a omáčka na namáčení

Chilli a strouhaný čerstvý zázvor dodávají těmto fantastickým závitkům na pikantnosti. Můžeme je podávat jako předkrm nebo s jinými čínskými pokrmy. 4 - 6 PORCÍ 1 lžíce podzemnicového oleje 1 lžička sezamového ...
poslat emailem
vloženo 25.03.2010

Jambalaya

Tento oblíbený pokrm má mnoho společného s paellou, ale odlišuje ho použití silně pálivého koření.   1 Ve velkém rendlíku ...
poslat emailem
vloženo 15.02.2010

Terina s jalovcem pepřem

Tento pokrm se hodí, čekáte-li hosty, neboť si ho můžete připravit několik dní dopředu. Chcete-li, můžete doprostřed teriny vložit vrstvu slaniny a pitácií. 1. Kuřecí játra najemno rozsekáme. Vložíme do mísy a přidáme ...
poslat emailem
vloženo 18.11.2009

Medová bábovka

Použijte nějaký aromatický med, například ořechový, jehož vůni koření nepřebije. 1 Troubu předehřejte. Vymažeme formu na bábovku. Máslo, cukr , med a 1 lžíci vody dáme do kastrolu. Nahříváme, dokudse máslo a cukr ...
poslat emailem
vloženo 16.10.2009

Jehněčí tikka

Maso by mělo v tomto pokrmu být velmi libové, takže ideální je jehněčí kýta. 1. Jehněčí maso dáme do kovové mísy. Smícháme ostatní přísady a důkladně je promícháme s masem. 2. ...
poslat emailem
vloženo 18.09.2009

Vepřová roláda plněná fíky, olivami a mandlemi

Vepřové je oblíbené ve Španělsku a tento recept s použitím ovoce a ořechů je inspirován katalánskou kuchyní, kde je kombinace masa a ovoce velmi častá.   ...
poslat emailem
vloženo 05.08.2009

Plněné broskve s krémem Mascarpone

Mascarpone je hustý sametový italský tvaroh z kravského mléka. Používá se k přípravě dezertů nebo se konzumuje s čerstvým ovocem. 4 PORCE 4 velké rozpůlené broskve bez pecek 50 g nalámaných ...
poslat emailem
vloženo 01.07.2009

Pečené lilkové závitky

Toto jsou vynikající malé italské závitky obsahující rajčata, mozzarellu a bazalku zabalené do plátků lilku. 1 ♦ Odstraňte stopku lilku a nakrájejte ho podélně na tenké plátky - cílem je získat celkem 16 plátků kromě ...
poslat emailem
vloženo 31.05.2009

Milovníci sýra a vína se sejdou v červnu v Prachaticích

V Prachaticích se od 5. do 6. června 2009 sejdou milovníci zážitkové gastronomie na 6.ročník národní přehlídky Sýry a víno. Přehlídky se každoročně zúčastní kolem třiceti vinařství z Moravy i z Čech a dvanáct mlékáren z celé České ...
poslat emailem
vloženo 14.05.2009

Potato s bylinkovým tvarohem

Pro čtyři osoby potřebujete: 1 kg menších brambor, sůl a pepř, 5 lžic olivového oleje, petržel nadrobno nasekanou, česnekový prášek, koření chili a papriku. Na bylinkový tvaroh: 300 g ...
poslat emailem
vloženo 22.04.2009

Kachna na hruškách

Tento vynikající pokrm pochází z katalánského receptu, který využívá husí nebo kachní maso. Opečené hrušky se přidávají až ke konci pečení spolu s omáčkou pikarda, opraženými piniovými oříšky a česnekovou pastou, ...
poslat emailem
vloženo 15.03.2009

Pečivo z odpalovaného těsta

Na odpalované těsto potřebujeme: 1/4 l vody ...
poslat emailem
vloženo 14.02.2009

Salát z artyčoků se zelenými fazolkami a aïoli

Stejně jako u francouzského aïoli  existuje i u jeho španělské obdoby řada druhů. Tato varianta je silně česneková a výborně se hodí k nejrůznější vařené zelenině. 1. ...
poslat emailem
vloženo 04.01.2009

Ořechová hvězda s brusinkovou šlehačkou

♥ Vymažeme formu a vysypeme moukou. Umeleme vlašské ořechy. Troubu předehřejeme na 180°C. ♥ Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky umícháme s cukrem, vanilkovým     ...
poslat emailem
vloženo 09.12.2008

Umění koktejlu - Bloody Mary

K receptuře Bloody Mary se hlásí Harry´s New Bar v Paříži, jehož barman Pete Petiot (později se stal šéfbarmanem newyorského St Regis Hotelu) nápoj poprvé připravil v roce 1921. V Paříži ovšem odmítají celerovou sůl... ...
poslat emailem
vloženo 09.11.2008

Vegetariánská restaurace Maranatha doporučuje: Kroupová bába s uzeným fofu a sýrem

Vegetariánská restaurace Maranatha, která se nachází v budově Brumlovka na Praze 4 připravila ne jen pro labužníky recept na oblíbenou kroupovou bábu s uzeným tofu a sýrem. ...
poslat emailem
vloženo 10.10.2008

Ochutnejte středomořské předkrmy

Po celém Středomoří existuje nepřeberné množství předkrmů. Různorodost jejich chutí způsobuje, že jim nelze odolat. Tapas, apértitifs, mezze, mezedes - všechny tyto termíny označují nevyčerpatelnou a chuťově různorodou škálu předkrmů, které se podávají s nápoji ...
poslat emailem
vloženo 16.09.2008
Články k oboru
Katalog firem Uniform - reklamní banner
 
 
 
Spolupracujeme:
logo Nakladatelství Svojtka logo Pořadatel veletrhů: ABF, a.s. logo Cestovatelé Lucie a Michal logo Divadlo Na Fidlovačce logo Cykloknihy logo peníze
logo Život dětem logo Nakladatelství Grada logo Terinvest logo Divadlo U 22